Șantajistul Dincă, înfundat de o profesoară din Gorj

Ion Mihai Dincă, un bărbat trecut de 50 de ani din Mehedinți, colecționar de dosare penale, s-a ales cu o nouă condamnare, după ce a șantajat o profesoară din Gorj. Dincă se află în prezent în pușcărie, fiind reținut pentru trafic de influență, într-un dosar instrumentat de DNA.

Dincă a fost deja de două ori în pușcărie, pentru trafic de influență. El a păcălit mai multe persoane, unele dintre ele în funcții importante, pretinzându-le sume de bani în schimbul unor servicii pe care le promitea că le va face în calitatea sa de „ofițer de informații” sau „angajat al Guvernului”.

Vineri, Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la 2 ani de închisoare, dar individul va sta mai mult timp după gratii. „În baza (...) revocă liberarea condiţionată a inculpatului Dincă Ion Mihai din pedeapsa de 5 ani și 5 luni închisoare la care a fost condamnat şi dispune executarea restului rămas neexecutat de 496 zile, rest pe care îl adaugă la prezenta pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 496 zile”, au stabilit judecătorii, sentința nefiind una definitivă.

În 2019, o profesoară de la liceul din Bîlteni – Gorj l-a dat în vileag pe Dincă. Bărbatul  i-a transmis că are cunoștință despre existența unor filmulețe compromițătoare cu ea ce urmează să apară în presă dacă nu renunță la postul din cadrul Liceului Tehnologic Bîlteni. În același timp, Dincă i-a promis profesoarei că o poate ajuta să se angajeze pe un post foarte avantajos în București.

După ce a anunțat poliția, femeia s-a întâlnit cu Dincă în Capitală și i-a dat 500 de lei, pentru „demararea” procedurilor de verificare în vederea angajării.

Imediat cum a pus mâna pe bani, bărbatul a fost săltat de anchetatori. Asupra sa au fost descoperite mai multe documente ale unor femei cu funcții importante, pe care le momise cu posturi bine plătite la stat.

Luna trecută, Dincă a ajuns din nou după gratii. El ar fi pretins suma de 180.000 de euro în schimbul intervențiilor, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar de corupție.

Vizualizări: 22,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: