Două cazuri noi de Covid-19 în Gorj

Două noi cazuri de Covid-19 au fost raportate în Gorj. Este vorba de două femei de 45 și 58 de ani, care erau în spitalele din Rovinari și Târgu Jiu, femeile fiind din Plopșoru și Motru.

Acestea aveau simptome și au fost testate. După confirmare, au fost transferate la spitalul din Târgu Cărbunești, unde sunt tratați exclusiv pacienții cu Covid-19. O anchetă epidemiologică urmează să stabilească unde au fost infectate cele două.

De la începutul pandemiei, în Gorj au fost 12 cazuri confirmate cu COVID-19, șapte persoane fiind vindecate și externate, trei sunt internate și 2 persoane decedate. 

Vestea bună este că unul dintre pacienții tratați la Târgu Cărbunești a fost externat. Este vorba de un bărbat din localitate, fără simptome, care a ajuns la spital după o intoxicație cu monoxid de carbon. Acesta a fost externat joi. "Este bărbatul din Târgu-Cărbunești. Se simte bine, este asimptomatic. Nu a avut niciun fel de problemă de când a venit la noi”, a explicat managerul unității medicale, Constantin Tîrziu.

Spitalul a reușit să găsească un aparat de ventilație. L-a comandat și urmează să ajungă după Paște la Târgu-Cărbunești. Unitatea medicală ar avea nevoie de 15 astfel de aparate și are promisiuni de la Ministerul Sănătății că va primi aparatură în perioada următoare.

„Toată lumea este angrenată în această situație. Toată lumea a perceput lucrurile așa cum trebuie. Toată lumea a percutat și percutează pentru binele pacienților și al salariaților. Avem medicamentele necesare cu o excepție. Sunt niște medicamente care vin doar cu aprobarea de la Ministerul Sănătății, se aplică în situații mai grave acest tratament. Ni s-a promis că vom primi ventilatoare. Noi am găsit o firmă care ne va aduce după sărbători un aparat de ventilație. Va plăti spitalul, dar ne bucurăm că am găsit. Trebuie să nu sufere nici personalul medical, nici pacienții”, a mai spus Tîrziu, la Radio Infinit.

În data de 17 aprilie 2020, ora 9.00, 458 de persoane erau în carantină instituționalizată la nivelul județului Gorj, din care 12 persoane au intrat în carantină și 27 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore. La acestea se adaugă 181 de persoane care se află în autoizolare la domiciliu, a transmis Direcția de Sănătate Publică Gorj

Vizualizări: 14,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: