Două condamnări cu suspendare în dosarul „Mafiei Permiselor”

Procesul medicilor acuzați că au eliberat anul trecut mii de adeverințe medicale fără să îi fi consultat pe cei care veneau să le solicite e departe de a avea parte de o sentință care să îi vizeze pe principalii inculpați, dar două dintre persoanele trimise în judecată de procurori au recunoscut faptele de care sunt acuzate și, la sfârșitul săptămânii trecute, au aflat și verdictul decis în cazul lor de magistratul Alin Nicolescu. Astfel, medicul de familie Carmen Vioreanu și asistenta Eugenia Adam au primit o condamnare de 2 ani, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, ele fiind singurele din lotul „Mafiei Permiselor” care au dorit să încheie mai repede scandalul respectiv, la începutul anului la fel procedând și câțiva instructori auto din municipiu trimiși în judecată în cadrul aceleiași anchete penale și care, între timp, și-au primit și pedepsele finale, care sunt tot cu suspendare.

Eugenia Adam a recunoscut faptele pentru care a fost trimisă în judecată în condițiile în care a fost arestată preventiv între 11 noiembrie și 16 decembrie 2013, de atunci și până acum ea fiind sub control judiciar, măsură care, de asemenea, a fost anulată de instanța de judecată. Magistratul de caz a dispus și anularea actelor false depuse de procurori la dosar și în a căror emitere a fost implicată și asistenta respectivă. „Dispune anularea a 2622 de menţiuni necorespunzătoare adevărului din registrele de consultaţii aparţinând SC. Multimed SRL Tg-Jiu având ca asociaţi şi administratori pe Giubelan Marioara şi inculpata Vodislav Dana-Maria, constând în consemnarea în aceste registre a faptului că persoanele solicitante nu au fost consultate de toţi medicii”, a dispus instanța. Și în cazul celuilalt medic condamnat acum cu suspendare instanța a dispus anularea actelor eliberate fără consultarea pacienților, dar și confiscarea unei sume mari de bani.

„Dispune confiscarea de la inculpata Vioreanu Carmen a sumei de 10.150 lei (sumă de bani care a făcut obiectul luării de mită). Dispune anularea a 1015 de menţiuni necorespunzătoare adevărului din registrele de consultaţii aparţinând medicului de familie Vioreanu Carmen constând în consemnarea în aceste registre a faptului că persoanele solicitante au fost consultate”, a stabilit instanța.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: