Explozie la o garsonieră din Bumbești Jiu

Un bloc din Bumbești Jiu a bubuit puțin ieri dimineață, când gazele acumulate într-o garsonieră s-au aprins odată cu țigara căreia îi dăduse foc proprietarul locuinței. Bărbatul desfăcuse o butelie de la un convector cu care își încălzea camera și a uitat să închidă robinetul până la capăt, deznodământul fiind previzibil.

Explozia s-a produs cu puțin timp înainte ca omul să plece cu fiul său de cinci ani la grădiniță. Ionuț Manta obișnuiește ca dimineața să demonteze butelia de la convector, atunci când pleacă de acasă, pentru a se feri de eventuale pericole. La fel a făcut și ieri dimineață, când a uitat nu doar că „tutunul dăunează grav sănătății”, ci și să strângă bine robinetul de închidere de la butelie. A mers până la baie, iar când a ieșit de acolo și și-a aprins o țigară a aruncat totul în aer. „Eram cu copilul în casă și urma să plecăm la grădiniță. Mi-am aprins o țigară și am venit pe hol, iar atunci a sărit totul în aer. Nu se simțea nici un miros de gaze, că mă feream. Am luat copilul și am ieșit afară. El are arsuri, dar nu e ceva grav”, spune bărbatul.

Primăria va ajuta familia afectată

Trei echipaje ale pompierilor militari, unul de la SMURD și o ambulanță au fost puse pe drumuri, vestea că s-a produs o explozie într-un apartament din Bumbești Jiu făcându-i pe cei de la intervenții să se gândească la ce putea fi mai rău. Din fericire, lucrurile au fost mult mai simple decât se așteptau aceștia, în cele din urmă un echipaj intervenind pentru a lichida începutul de incendiu izbucnit după deflagrație. „A fost dislocat un geam și o ușă, iar apartamentele vecinilor nu au fost afectate și nu s-a impus evacuarea locatarilor. Având în vedere informațiile inițiale am luat decizia de a disloca la locul intervenției forțe și mijloace necesare pentru a evacua persoane, ținând cont de consecințele pe care le poate avea un astfel de eveniment”,  a dat asigurări col Traian Șuță, adjunctul șefului ISU Gorj.

La fața locului a venit și primarul Constantin Bobaru, care a promis că va ajuta familia să își renoveze locuința, edilul mergând inclusiv la spital pentru a vedea care e starea copilului rănit. „Din fericire nu sunt victime omenești, singura victimă cu probleme fiind un copil de cinci ani, pe care îl voi vizita la spital pentru a vedea în ce stare este. După ce vom face primele evaluări vom lua măsura să sprijinim financiar familia care are nevoie de ajutorul nostru în aceste momente”, a spus primarul. Cât despre puștiul de 5 ani, acesta a fost dus la spitalul din Bumbești Jiu, de unde a fost transferat la Târgu Jiu și mai apoi la București, conform protocoalelor pentru astfel de situații, starea sa nefiind însă una gravă. El are arsuri pe mâini și față, iar medicii din capitală îl pot trata în condiții mult mai bune decât cele din spitalele de la Gorj.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: