Acuză procurorii că muşamalizează un caz de tentativă de omor

Doi bărbaţi scapă nepedepsiţi după ce i-au aplicat o bătaie soră cu moartea unui bărbat din Bengeşti Ciocadia. Victima, Vasile Maria, crede că procurorii muşamalizează un caz de tentativă de omor. Bărbatul a fost bătut cu bestialitate de concubinul soţiei şi de cumnatul acestuia. A necesitat 120 de zile de îngrijiri medicale, rămânând cu sechele pentru toată viaţa. Numai că procurorul de caz a considerat că intenţia acestora nu a fost să-l ucidă, aşa că a schimbat încadrarea din tentativă de omor în vătămare corporală. Aproape un an i-a luat procurorului Părăuşanu să ajungă la concluzia că dosarul nu e de competenţa lui şi să-l trimită la Parchetul Novaci.

Vasile Maria are 42 de ani, este din Bengeşti Ciocadia, şi a lucrat peste 20 de ani la Petrom, iar acum este pensionat pe caz de boală. 13 ani a fost căsătorit cu Ileana Maria din Pociovalişte. Din căsnicia celor doi au rezultat doi copii, care în prezent au vârste de 8 şi 11 ani. Băiatul cel mare a fost luat de tată, iar cel mic a rămas cu mama. Bărbatul spune că în data de 16 martie a.c., după ce şi-a dus fiul cel mare să o viziteze pe mamă, a oprit la naşa copiilor. Vasile Maria spune că fostul său cumnat, Giorgian Dan, dar şi presupusul concubin al fostei soţii, Cristian Ionuţ Tomescu, l-au urmărit cu maşina iar când a coborât să facă vizita la naşi a fost luat la bătaie cu bestialitate de către cei doi, în prezenţa fiului cel mare. Vasile Maria a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, dat fiind faptul că prezenta leziuni grave. În urma agresiunii i s-a produs o fractură fără deplasare arc superior precum şi o contuzie edemoasă parietală stângă, bărbatul rămânând cu sechele de vorbire şi cu un deficit motor al mâinii drepte. Din certificatul medico-legal emis două zile mai târziu de Serviciul de Medicină Legală Gorj  a reieşit faptul că acesta prezenta leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur. În 3 aprilie, certificatul a fost completat, primind peste o lună în plus îngrijiri medicale, dar a fost specificat şi faptul că leziunile nu i-au pus viaţa în pericol. Bărbatul spune că nu ştie motivul pentru care cei doi l-au luat la bătaie, dar admite că au mai avut divergenţe în trecut. Vasile Maria spune că a fost bătut şi cu o bâtă, lucru ce nu a fost luat în calcul de procurori, dat fiind faptul că martorii au relatat că nu au văzut nicio bâtă. Certificatul medico-legal a fost completat a treia oară în luna mai, când i s-au acordat pentru vindecare 100-120 de zile îngrijiri medicale. Bărbatul este sigur că cei care l-au bătut au vrut să îl omoare şi nu înţelege de ce procurorii încearcă să muşamalizeze cazul. „Nu ştiu de ce m-au luat la bătaie. M-au urmărit şi m-au lăsat lat pe drum şi copilul era de faţă. Au vrut să mă omoare. Acum ei se plimbă liniştiţi. Sunt oameni bogaţi din Pociovalişte. Trec pe lângă mine şi mă înjură. Au zis că îmi rup şi mâna cealaltă. Nu ştiu de ce procurorii i-au lăsat liberi. Bănuiesc că cei care m-au bătut au intervenit la cei de la Medicină Legală ca să rezulte că nu au vrut să mă omoare”, a spus Vasile Maria.  

În data de 3 decembrie, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Dumitru Părăuşanu, a decis clasarea cauzei privind infracţiunea de tentativă de omor. A dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii de vătămare corporală.

Vizualizări: 337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: