Romanescu, achitat pentru cămătărie, condamnat pentru șantaj

Unul dintre puținii gorjeni trimiși în judecată de către anchetatori sub acuzația de cămătărie a scăpat de o condamnare pentru astfel de fapte, el având însă probleme în cazier de acum încolo, după ce magistrații au găsit alte motive pentru care să îl condamne. Mircea Romanescu a primit de la Curtea de Apel Craiova o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru șantaj, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 7 ani, timp în care el trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților.

Pe fond, la Judecătoria Târgu Jiu, bărbatul fusese condamnat la 4 ani de închisoare pe motiv că a dat bani cu împrumut către două dintre victimele sale, Rodica Catrina și Marius Ghenea, care l-au și reclamat și acuzat de cămătărie. Femeia s-a plâns chiar în instanță că pentru un împrumut de 1250 de euro ajunsese să restituie 8000 de euro.

Un complice al lui Romanescu, Emil Leontin Tomescu, condamnat inițial la 2 ani de închisoare, a fost condamnat acum definitiv la doi de detenție,  executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Principalul inculpat din dosar trebuie să o despăgubească însă pe principala sa victimă cu 4000 de euro, pe fond instanța stabilind ca și de la ea să fie confiscată suma de 10.000 de euro. Acum, magistrații din Bănie au decis să fie anulate contractele încheiate la diferiți notari gorjeni între Romanescu și victimele sale, contractele fiind folosite pentru șantajarea acestora și evacuarea din casele sau de pe terenurile pe care le dețineau înainte de a se împrumuta cu bani.

Mircea Romanescu nu are însă multe motive de bucurie pentru condamnarea cu suspendare pe care a primit-o.  El mai are la activ o condamnare de un an cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu trei ani de încercare, după ce a fost acuzat de încălcarea regulilor de circulație, Curtea de Apel Craiova urmând să dea anul viitor un verdict final. În cazul unei noi condamnări, bărbatul ar putea pierde suspendarea decisă în dosarul de acum și, ca urmare, riscă să ajungă la închisoare, el fiind reținut pentru 24 de ore în momentul în care anchetatorii au încercat să îl prindă în flagrant în dosarul de șantaj și cămătărie.

Vizualizări: 410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: