Două dispensare pentru 80 de mii de gorjeni

Zeci de mii de gorjeni abia așteaptă să fie redeschis spitalul din Târgu-Cărbunești și pentru pacienții non-Covid, dar acest lucru va fi mai târziu decât se așteptau până și cadrele medicale. Și asta din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri. Bolnavii din comunele învecinate sunt nevoiți să meargă la două dispensare din Logrești și Căpreni.

Circa 80 de mii de oameni din mai multe localități deservește Spitalul din Târgu-Cărbunești, unde sunt tratați, în continuare, doar bolnavii infectați cu Covid 19. Ce soluții au restul bolnavilor: „S-au redeschis două dispensare care sunt în aria de competență a Spitalului din Târgu-Cărbunești. Mă refer la dispensarele din Logrești și Căpreni și, deocamdată, acoperă necesarul de asistență medicală pe cele două comune și poate și la pacienți din comunele limitrofe”, a explicat prefectul Cristinel Rujan.

Dacă autoritățile își puneau speranțele că, de la începutul lunii iulie, spitalul ar putea trata și pacienți non-Covid, cifrele arată că acest lucru nu se va întâmpla prea curând. „Spitalul din Târgu-Cărbunești deservește aproximativ 80 de mii de persoane din comunele din proximitate și nu numai. Atunci ar fi un lucru bun ca aceștia să beneficieze de serviciile medicale cât mai aproape de domiciliu. Dacă nu există alte posibilități, cu eforturi de deplasare vor trebui direcționați către Târgu Jiu și celelalte spitale din Gorj în condițiile în care situația de urgență o cere”, a mai adăugat prefectul, la Radio Infinit.

În spitalele din Gorj sunt internați mai puțin de 50 de pacienți Covid, dar sunt privați sute de pacienți de tratament în spitalele în care erau obișnuiți.

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: