Două femei și-au pierdut viața în accidentul din Runcu. Martor: Le-au resuscitat direct pe caldarâm!

Două femei din Runcu și-au pierdut viața în accidentul cumplit, de luni seară. Alte patru persoane sunt în stare gravă, în spital, după ce trei mașini s-au făcut praf. Totul, din primele date, s-ar fi petrecut din cauza unui șofer neatent. Bărbatul n-ar fi observat la timp că mașina din fața sa a semnalizat stânga și a frânat, moment în care a lovit-o violent și a proiectat-o în altă mașină care mergea regulamentar, pe sensul opus.

Impactul a fost devastator. Patru dintre pasagerii din primul autoturism lovit au fost prinși între fiarele contorsionate ale mașinii. Șase ambulanțe au ajuns la fața locului. A intervenit și echipa de la Descarcerare, din cadrul ISU.

Pentru o femeie, nu s-a mai putut face nimic. A fost găsită în stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă încercările de a o salva au fost zadarnice. Cea de-a doua, în vârstă de 62 de ani, a fost și ea resuscitată direct pe șosea. În speranța că va fi salvată, medicii au chemat elicopterul SMURD de la Craiova, dar aeronava a plecat goală pentru că și cea de-a doua femeie a murit.  „S-au început manevrele de resuscitare. S-au continuat împreună cu echipajul SMURD elicopter Craiova. Din nefericire, s-a declarat decesul și pentru a doua pacientă. Elicopterul nu a mai preluat pe nimeni”, a declarat medicul Sorina Guran, de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

“Două persoane au fost declarate decedate. Alte patru persoane au fost încarcerate și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe”, a spus Gheorghe Lazăr, din cadrul ISU Gorj.

Cele două femei se aflau în mașină cu soțul uneia dintre ele și cu încă două femei.

Din mașina în care a fost proiectată mașina lovită de autoutilitară, a fost rănită încă o femeie. Șoferul camionetei, care ar fi vinovat de tragedie, nu a fost rănit. El a fost dus la Poliție pentru a explica exact cum s-a petrecut accidentul.

„Circulă cu viteză mulți șoferi. Au mai fost multe accidente în această intersecție spre Bâlta. Am înțeles că șoferul cu camioneta n-a văzut mașina cea verde când a semnalizat și a intrat în ea în plin și a împins-o pe contrasens într-o altă mașină. O tragedie”, a spus un bărbat, la fața locului. „Am înțeles că ei veneau de la vie. Aveau o vie pe la Peștișani și au fost să dea cu erbicid, se întorcea spre casă. Ceva îngrozitor. Medicii resuscitau la femei direct pe caldarâm”, a spus un alt bărbat.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea. Din primele verificări efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat, de 38 ani, din Municipiul Târgu-Jiu în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 67 D, din direcția Tismana - Târgu-Jiu , nu a respectat distanța regulamentară față autoturismul din fața sa, condus de un bărbat din comuna Runcu, de 68 de ani, intrând in coliziune cu acesta. Autoturismul condus de bărbatul de 68 de ani a fost proiectat într-un autoturism ce se deplasa regulamentar pe celalalt sens de mers. În urma coliziunii, a rezultat decesul a două femei, de 62 de ani, rănirea ușoară a alte trei femei și rănirea gravă a unui bărbatului de 68 de ani”, a transmis Oana Vlăduț, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

Galerie foto





Vizualizări: 14,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: