Două firme închise în două zile

Două firme din Gorj au fost închise de comisarii Gărzii de Mediu. Firmele din Plopșoru și Turburea desfășurau activitate de dezmembrări auto fără să aibă autorizațiile necesare.

“Prezenți pe raza localității Turburea, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat o societate care desfășoară activitatea de dezmembrări auto fără avizele de mediu necesare. Societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30.000 lei, fiindu-i oprită și activitatea până la intrarea în legalitate”, a transmis miercuri Garda de Mediu Gorj.

Și firma din Plopșoru a fost amendată cu aceeași sumă. “Deoarece s-a constatat că o parte din deșeurile abandonate provin din dezmembrări auto, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au continuat controalele pe raza județului Gorj. Astfel a fost identificată pe raza localității Plopșoru o altă firmă care desfășura activitatea de dezmembrări auto fără avizele de mediu necesare. A fost aplicată și în acest caz o amendă în valoare de 30.000 lei fiindu-i oprită activitatea până la intrarea în legalitate”, a comunicat joi instituția.

Din activitatea de dezmembrări auto rezultă deșeuri, unele periculoase, cum ar fi bateriile auto, astfel că firmele de profil au nevoie de o autorizare specială.

Vizualizări: 2,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: