Două licee din Târgu Jiu au trecut la programul de iarnă. De ce au scurtat orele!

Două mari licee din Târgu Jiu au scurtat orele, din această săptămână, de la 50 la 45 de minute. Măsura se aplică în fiecare an, în special să ajute elevii care fac naveta astfel încât aceștia să prindă autobuzele spre casă și să nu meargă acasă pe întuneric. 

Atât Colegiul Național "Tudor Vladimirescu", dar și Colegiul Național "Spiru Haret" au anunțat că, din această săptămână, orele vor fi de 45 de minute. Cursurile se vor încheia mai devreme, iar decizia este luată în fiecare an, în pragul sezonului rece. Decizia s-a luat și la solicitarea părinților care au copii ce fac cursuri până după-amiază. 

Odată anunțată luarea acestei măsuri, a fost creată o adevărată vâlvă în mediul online dând naștere și unor știri alarmiste. Publicații centrale au titrat că, în județul Gorj, școlile și-au scurtat programul ca să facă economie la curent și căldură. Ipoteza a fost infirmată de oficialii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, dar și de școlile care au luat această decizie.

O astfel de ipoteză nu este însă exclusă ținând cont de contextul actual, însă va putea fi dezbătută abia după ce școlile vor primi următoarele facturi la curent și încălzire și va putea fi pusă în aplicare abia după ce va fi aprobată în Consiliile de Administrație.

Galerie foto


Vizualizări: 1,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: