Două locuri libere în centrele de bătrâni de la Dobrița

Cele două centre de bătrâni din județul Gorj funcționează în acest moment aproape la capacitate, anunță conducerea Direcției Generale de Asistență Socială. Doar două locuri mai sunt disponibile în acest moment la Centrul Dobrița și de el pot beneficia doar persoanele cu dizabilități care își permit să plătească 605 lei lunar.

Cel mai adesea ajung în centrele de îngrijire bătrânii care nu mai au familie ori ai căror copii sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ajung aici numai dacă au grad de handicap şi îi permit să plătească 605 lei lunar. În schimb, beneficiază de masă, cazare, îngrijire medicală și tratament. ”Contribuția este de 605 lei pentru fiecare beneficiar în parte. Beneficiază de toate condițiile de îngrijire, cazare, masă tratament, recuperare în funcție de afecțiunea fiecărui beneficiar în parte”, a spus Mircea Andrei, director adjunct Direcția Generală de Asistență Socială Protecția Copilului Gorj.
Dacă până acum se forma și o listă de așteptare ca să ajungă în centre, în prezent nu există nici listă de așteptare și sunt și două locuri vacante la Dobrița după ce doi dintre actualii beneficiari au decedat. ”Mai avem doar două locuri libere în cadrul complexului de îngrijire și asistență de la Dobrița. Condiția de bază pentru a putea să îi primim în aceste complexuri este ca fiecare persoană să dețină certificat de încadrare în grad de handicap. Trebuie să aibă peste 18 ani, dar trebuie să fie persoană cu dizabilități”, a mai spus Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj. În prezent, cele două complexe de servicii și îngrijire de la Suseni și Dobrița adăpostesc 360 de beneficiari.

Vizualizări: 398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: