Două medalii naţionale şi calificare la Campionatul Balcanic

Atletismul continuă să aibă rezultate chiar dacă sportivii clubului Pandurii n-au avut parte de vreun cantonament sau de o pistă adecvată de pregătire. Recent atleţii pregătiţi de antrenorii Viorica Dima, Ionuţ Bură şi Ion Bură au mai intrat în posesia a patru medalii, de această dată la crosul naţional care s-a desfăşurat la finalul săptămânii la Băile Felix. În total atleţii de la Pandurii au strâns cinci medalii, iar două, cele mai importante, au fost câştigate de o mare speranţă a atletismului gorjean, Alexandru Staicu.

Primul medaliat din acest an al clubului Pandurii, Alexandru Staicu, cel care intrase în posesia unei medalii la Campionatele Naţionale de sală, s-a calificat acum şi pentru Balcaniada de Cros. În urma acestor Campionate Naţionale de Cros care au fost şi un criteriu de selecţie pentru concursul internaţional care va avea loc săptămâna care va urma în Serbia, Staicu a fost selecţionat în echipa României.

Atletul clubului Pandurii a intrat în posesia medaliei la bronz la individual, alte trei medalii, una de argint şi două de bronz, fiind câştigate în probele pe echipe de echipa feminină de senioare care a devenit vicecampioană a României, avându-le în componenţă pe Georgiana Dragotoiu, Elena Moagă, Alexandra Creţan, şi Laura Popescu, precum şi de echipele de tineret băieţi şi juniori III. „S-a alergat prim pădure, la Băile Felix, în condiţii nu tocmai bune, pe poteci unde era încă zăpadă şi nămol până la genunchi pe alocuri, fiind de două ori mai greu pentru atleţii noştri care s-au pregătit iarna aceasta doar prin Parcul Central”, a spus antrenorul Ion Bură despre participarea la concursul de la Felix la startul căruia s-au aliniat peste 300 de sportivi din ţară.

Cea mai importantă medalie de la acest concurs e cea de bronz a lui Alexandru Staicu, aceasta fiind obţinută la individual şi dând dreptul atletului să participe şi la Balcaniada din 11 martie. Pentru atletul de doar 18 ani acesta este al doilea concurs internaţional la care participă, el alergând anul trecut şi în Bulgaria la Crosul Montan unde a venit pe locul opt cu echipa. Staicu nu are emoţii şi deja s-a obişnuit cu concursurile de acest gen, în ultimele două săptămâni alergând la două competiţii naţionale. „Am luat medalia la Campionatele de Sală dar nu am făcut nici o zi de pregătire în sală pentru că noi aici nu avem unde, doar în Parcul Central am alergat şi mi-am imaginat doar că alerg în sală. Probabil că dacă m-aş fi pregătit în sală aş fi putut să vin chiar pe locul I”, a spus atletul care nici măcar nu era luat în calcul de adversarii care au la dispoziţie săli moderne pentru antrenamente.

La doar o zi după crosul de la Felix Staicu şi-a reluat antrenamentele alături de colegi pentru că la finalul săptămânii viitoare are din nou concurs, de această dată însă unul în care va reprezenta România.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: