Două noi bazine de înot la Târgu Jiu

Târgujienii ar putea avea în următorii ani două noi bazine de înot pentru care să opteze în zilele toride de vară. Primăria Târgu Jiu a inițiat demersurile în vederea reabilitării și modernizării ștrandului din spatele stadionului, iar Universitatea ”Constantin Brâncuși” (UCB) a solicitat finanțare pentru modernizarea bazinului olimpic din Debarcader.

Ştrandul din zona stadionului municipal nu mai este funcțional de mulți ani. Administraţia locală intenţionează să-l repună în funcțiune, drept pentru care a solicitat la Ministerul Dezvoltării alocarea de fonduri în vederea realizării lucrărilor. ”Domnul Chiriac este într-o delegație la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a depune documente în vederea finanţării lucrărilor necesare pentru a moderniza ștrandul. Este un loc pe care îl dorim modernizat la un standard european, atât partea de instalaţie de curăţire a apei, cât și partea de încălzire a apei, tot ce înseamnă partea de pregătire a cuvei și modernizarea zonei adiacente, dar și pentru a purta discuții în ceea ce privește realizarea în apropierea ștrandului a unei piscine acoperite pentru perioada rece”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Și bazinul de înot de dimensiuni olimpice al Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va intra într-o amplă modernizare, cu bani de la Ministerul Educației. Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu, care se referă la modernizarea centrului complex de pregătire a studenților. Acesta cuprinde modernizarea bazinului olimpic și înființarea de laboratoare multifuncționale de pregătire a studenților, dar și dotarea seminarelor de curs, seminare și amfiteatru în Campusul Universitar Debarcader. ”Universitatea a depus la ministerul de resort proiectul ce vizează modernizarea bazinului de înot din Debarcader. Urmează ca în perioada următoare să primim un răspuns, sperăm să fie favorabil. Valoarea proiectului este de aproximativ 7 milioane de euro”, a declarat Iulian Țimpea, purtătorul de cuvânt al UCB.

Vizualizări: 2,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: