Două primării au conturile blocate pentru datorii

Două primării din Gorj au conturile blocate de Trezoreria Gorj. Primăriile din Roşia de Amaradia şi Vladimir înregistrau la finele lunii octombrie plăţi restante în sumă totală de aproximativ 5.7 milioane lei, din care arierate, adică datorii mai vechi de 90 de zile, de 2.4 milioane lei.

Fiecare unitate administrativ-teritorială are obligaţia să-şi reducă lunar arieratele cu 5% faţă de soldul lunii precedente. Cum primăriile Roşia de Amaradia şi Vladimir nu au reuşit acest lucru, s-au ales cu conturile blocate de Trezoreria Gorj. „Sunt două UAT-uri blocate. Este vorba de Roşia de Amaradia care are arierate de 699 mii şi comuna Vladimir, care are arierate de 221 mii. Comuna Roşia de Amaradia a solicitat alocarea de sume ca să plătească arierate în aşa fel încât să scadă cu 5% şi va face plăţile şi se va şi debloca. Vladimir nu a făcut o solicitare de genul acesta”, a declarat Gheorghe Paraschivu, şeful Trezoreriei Gorj.

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, spune că are de plătit datorii contractate de fostul primar pentru nişte lucrări de asfaltare a unui drum.  „Am arierate din cauza faptului că în 2015 s-a asfaltat un drum pe timpul fostului primar. Este vorba de 1.6 km. S-a tăiat factura în iunie 2016 şi a devenit arierat până la achitarea sumei. O parte din bani îi am şi sper ca până la sfârşitul lunii, dacă vine şi rectificarea, să pot să achit suma respectivă. Trebuie să dăm la constructor 220 mii lei. Lucrările au fost încheiate în cea mai mare parte. Ne-au facturat doar pentru ce au realizat”, a precizat primarul comunei Vladimir.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: