Mătăsari: Se refac străzile sparte pentru lucrările de apă-canal

Administraţia locală din comuna Mătăsari reface străzile şi aleile afectate de lucrările pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal în zona de centru a localităţii. Investiţia se realizează din fonduri de la bugetul local şi va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. În paralel se lucrează la modernizarea canalizării şi a reţelei de apă de cealaltă parte a drumului judeţean.

Lucrările de refacere a străzilor şi aleilor din zona blocurilor au fost demarate deja de câteva săptămâni. Societatea Metalcolect Prod din Târgu Jiu va duce la îndeplinire investiţia. Terenul a fost pregătit, capacele de la gurile de canalizare au fost îndepărtate de constructor, iar în zilele următoare se va trece la asfaltarea străzilor. Primăria a alocat suma de 70 mii lei pentru recondiţionarea străzilor şi aleilor.

Potrivit primarului Gheorghe Gaşpăr, lucrările vor fi încheiate până la finele anului, dacă vremea va permite constructorului să desfăşoare activitate.

Reabilitarea reţelelor de apă şi canal s-a făcut atât cu bani de la bugetul local, cât şi cu sume atrase prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Jumătate din investiţie a fost finalizată, iar acum se lucrează la celălalt sector, pe partea cu sediul EMC Jilţ. Întregul proiect va fi încheiat în cursul anului viitor, au explicat autorităţile locale din Mătăsari. „Suntem în grafic cu lucrările de apă şi canal şi suntem siguri că în anul 2018 le vom finaliza. În acest moment, lucrările se desfăşoară în paralel, adică se lucrează atât la introducerea reţelelor de apă, cât şi a celor de canalizare. Şi pe acest sector vom asfalta străzile la finalizarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor”, a mai declarat primarul Gheorghe Gaşpăr.

O firmă din Vâlcea, SC Govora, a fost desemnată prin licitaţie să realizeze această investiţie importantă pentru cetăţenii comunei Mătăsari.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: