Două primării cotizează la Garda de Mediu

Două primării din Gorj au fost din nou ţinta comisarilor de la Garda de Mediu. Şi de data aceasta s-a lăsat cu amenzi usturătoare pentru autorităţile locale din cauza gunoaielor descoperite la voia întâmplării. Dacă prim- comisarul Gărzii de Mediu Gorj, Ilie Ovidiu, dă ca certă sancţionarea celor două primării, Bengeşti Ciocadia şi Ciuperceni, primarii sunt siguri că neregulile găsite nu sunt suficient de mari încât să fie sancţionaţi.

Două primării din Gorj, Bengeşti Ciocadia şi Ciuperceni, au fost săptămâna trecută ţinta controalelor Gărzii de Mediu. Comisarii au mers în teren la verificări şi ca de fiecare dată au găsit mizerie. „Cele două primării, Bengeşti Ciocadia şi Ciuperceni, au fost sancţionate cu 150 de milioane lei vechi fiecare pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor. Am constatat şi de data aceasta un dezinteres total din partea primarilor când vine vorba de gunoaie”, a declarat Ilie Ovidiu, prim comisarul Gărzii de Mediu Gorj.

Primarul Geogia: „Nu plătesc nimic”

Primarul din Bengeşti Ciocadia are însă o altă versiune. Acesta spune că într-adevăr controlul a venit în urma unei sesizări anonime însă comisarii nu au găsit nimic neobişnuit la faţa locului. „A fost o sesizare anonimă cum că ar fi gunoi la un cap de pod. Viceprimarul meu a fost acolo cu cei de la Gardă şi s-a constat că era de fapt nişte viţă de vie aruncată acolo pentru că nu primesc cei de la colectare în tomberoane. Nu a fost nimic grav aşa că nu poate fi vorba de amendă. Eu nu am primit nimic până acum şi nu poate fi vorba de 150 de milioane. Dacă e aşa, nu plătesc nimic”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengeşti.

AMENZI

Alte patru unităţi comerciale au fost sancţionate de Garda de Mediu Gorj cu sute de milioane. Este vorba de două balastiere, una din Vâlcea cu punct de lucru la Alimpeşti, şi alta la Târgu Jiu. „Au fost amendate cu câte 100 de milioane fiecare. Cu aceeaşi sumă a fost amendată şi firma Petrofac pentru scurgeri de ulei uzat pe sol. Un restaurant din Târgu Jiu a fost amendat cu 300 de milioane pentru că nu avea autorizaţie de mediu”, a adăugat Ilie Ovidiu, prim comisar Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: