A început amenajarea insuliţei de pe Jiu

Insuliţa de pe Jiu va fi transformată total în trei luni. Primăria Târgu-Jiu a demarat deja lucrările pentru amenajarea de spaţii verzii şi locuri de joacă pentru copii. Investiţia este de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, iar banii vin de la Guvern. În ultimii ani s-a tot vorbit de acest proiect şi în sfârşit se materializează.

Insuliţa de pe Jiu a intrat într-un proces de transformare totală. În numai trei luni terenul va fi acoperit cu spaţii verzi, fântâni arteziene şi locuri de joacă pentru copii. La toamnă târgujienii vor putea merge pe insuliţă să se relaxeze şi să fugă de aglomeraţia din oraş. „Pe insuliţă va fi amenajată o zonă verde cu gazon, arbuşti, flori, trandafiri, vor fi montate bănci se vor pune cişmele, fântâni arteziene şi nu în ultimul rând lămpi care vor lumina pe timpul nopţii. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii, piste pentru biciclete şi motociclete, trasee cu obstacole. Ne dorim să le oferim târgujienilor încă un spaţiu în afară de Parcul Central, unde cetăţenii se pot relaxa”, spune Raul Chiriac, director Primăria Târgu-Jiu.

INVESTIŢIE

Lucrările de amenajare a Insuliţei de pe Jiu au început şi vor fi finalizate în trei luni. Valoarea totală a Investiţiei este de aproximativ 17 miliarde de lei vechi, iar Primăria Târgu-Jiu va finanţa numai 10% din această investiţie, restul fiind din fonduri de la Guvern.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: