Dragnea nu poate scăpa de Iohannis. Motivul!

Punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare se poate face doar cu votul a două treimi din Parlament, potrivit Constituţiei. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut duminică în Consiliul Naţional demararea procedurii: „Vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”.

Coaliţia PSD-ALDE abia dacă mai are majoritate simplă în Parlament, fiind exclus să strângă două treimi din voturi. Potrivit Constituţiei, „Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii, Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare”.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns indirect lui Liviu Dragnea, într-o postare referitoare la revoluţia din 1989. „În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viaţă libertatea şi democraţia. Idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989 stau la baza Constituţiei noastre, care este garanţia supremă că sacrificiul pentru drepturi şi libertăţi fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a scris preşedintele într-o postare pe Facebook. (A.A.)

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: