Primar: ALDE vrea să bată PNL în Gorj

Primarul PSD din Slivileşti, Sorin Bucurescu, a participat la o şedinţă pe care ALDE a ţinut-o la Turceni. Acesta spune că a fost acolo ca invitat al lui Ion Iordache, preşedintele interimar al ALDE Gorj, care îi este prieten de mult timp. Alţi doi primari care sunt în tatonări cu ALDE sunt Florinel Ţuilă de la Cătunele (PSD) şi Robert Păiuşi de la Stejari (PMP). Deja primarul din Teleşti, Ion Mischie, acum social-democrat, a anunţat că în 2020 va candida de la formaţiunea lui Iordache.

Numele lui Bucurescu a mai fost vehiculat ca fiind alături de Iordache şi într-un proiect mai vechi, Partidul Primarilor, care nu a fost concretizat. Primarul din Slivileşti nu spune că se va duce la ALDE, dar vorbeşte de planurile de viitor ale lui Iordache. „Spunea aseară preşedintele Ion Iordache că îşi doreşte să aibă la alegerile europarlamentare un scor de aproximativ 20% şi să fie cu orice preţ în faţa PNL. Cred că va reuşi. Categoric PSD va fi pe primul loc, indiferent de ce alegeri vor fi de aici înainte, dar ALDE poate să fie în Gorj pe locul al doilea, pentru că au început să facă organizare, să vorbească cu oamenii serioşi”, a spus Bucurescu la Radio Infinit.

Primarul din Slivileşti a spus că ALDE profită de certurile din PSD şi PNL. Bucurescu a spus că PSD Gorj are acum trei şefi şi nu a răspuns nimeni atunci când au fost pierdute localităţi precum Târgu Jiu, Motru sau Drăguţeşti. Despre preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că ar avea blat cu PSD. „La PNL, Dan Vîlceanu stă mai mult pe la Bucureşti. Sunt tot mai multe voci care spun că a făcut o înţelegere cu PSD şi că va fi mulţumit cu un singur post de deputat”, a mai spus Bucurescu. Primarul a fost critic şi cu liderii PSD Gorj, spunând despre Cosmin Popescu că este prea moale, dar că el ar trebui să conducă partidul.

Ţuilă, varianta ALDE pentru Motru

Un alt primar PSD din Gorj care este foarte aproape de ALDE este Florinel Ţuilă de la Cătunele. Acesta a spus că, dacă în 2020 va candida tot la Cătunele, o va face din partea PSD. Nu exclude însă o candidatură la Motru, aici fiind se pare discuţia lui cu Iordache. „Aici este o întrebare pe care mi-o pun şi eu, e prea devreme să vorbim, deocamdată se fac sondaje de opinie”, a spus Ţuilă la postul de radio.

Primarul PMP de la Stejari, Robert Păiuşi, a spus că are oferte de la toate partidele politice. „Mai avem mult de muncă, e devreme să spun acum”, a spus Păiuşi, pe care îl interesează un partid care să rezolve asfaltarea drumului judeţean care tranzitează localitatea.

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: