Dramă incredibilă. S-au sinucis din cauza sărăciei!

Trei persoane din județul Călărași au sărit în apele înghețate ale brațului Borcea, vineri, 7 ianuarie. Două dintre acestea au fost declarate decedate, iar cea de a treia victimă, un bărbat, prezintă semne vitale și primește îngrijiri medicale, potrivit informațiilor de la IPJ Călărași.

Cele trei persoane au consumat o substanță necunoscută dintr-o sticlă înainte de a intra în apă, potrivit primelor informații: "IPJ Călărași a fost sesizat cu privire la faptul că 3 persoane (mama, fiica și ginerele) au intrat voluntar în apa Brațului Borcea al Fluviului Dunărea, cu intenția de a se sinucide. Cele 3 persoane au fost extrase din apă, 2 dintre acestea (cele 2 femei) *fiind declarate decedate, iar cea de-a treia (bărbatul) prezintă semne vitale (conștientă), fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului.

Din primele verificări a rezultat faptul că, înainte de a intra în apă, cele 3 persoane au consumat o substanță necunoscută dintr-o sticlă, iar în cursul anului 2017, cele 3 persoane au mai avut o tentativă de suicid prin aceeași metodă.


Totodată, s-a stabilit că în cursul anului 2021, cele 3 persoane au protestat față de refuzul Primăriei Municipiului Călărași de le retroceda mai multe proprietăți.

Potrivit unor surse, este vorba de o mamă și doi copii. Niculina Oprea avea 77 de ani, Veronica Oprea avea 47 de ani, în vreme ce bărbatul dus la spital, în stare critică, Săndel Oprea, are 55 de ani.

Cei trei au locuit într-o garsonieră din municipiul Călărași, locuință care le-a fost scoasă la vânzare din cauza datoriilor.

Ulterior au primit o locuință socială din care au fost evacuați, iar din 2017, dormeau pe străzi. Erau cunoscuți cu afecțiuni psihice, potrivit lui Marin Badea.

În ciuda numeroaselor apeluri adresate autorităților locale, nimeni nu a făcut niciun gest pentru această familie.

Vizualizări: 5,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: