Drept la replică

Referitor la materialul publicat în ziarul Pandurul din data de 15 noiembrie 2018, intitulat „Canalizare nefuncţională. «Toată mizeria se scurge în râu»”, vă transmitem, în baza dreptului la replică, punctul de vedere al reprezentanţilor UAT – Comuna Baia de Fier, întrucât în articolul sus-menţionat, d-nul Leonida Belgher prezintă informaţii eronate cu privire la sistemul de canalizare din Baia de Fier, motiv pentru care dorim o informare corectă atât a opiniei publice, cât şi a reprezentanţilor instituţiilor în domeniul protecţiei mediului.

Prin urmare, atragem atenţia asupra următoarelor aspecte: Lucrările privind sistemul centralizat de canalizare al Comunei Baia de Fier se află în faza de execuţie, nu sunt finalizate, iar amplasamentul este predat către constructorul SC CONIZ ROMARG SRL, societate care la data prezentei se află în procedura insolvenţei. Sistemul centralizat de canalizare fiind în lucru, nu există racordări, implicit nu putem vorbi de dejecţii colectate şi scurse mai departe în râul Galbenu.

În pozele publicate în ziarul dvs. şi în imaginile din filmarea domnului Leonida Belgher nu este vorba despre sistemul de canalizare şi despre staţia de epurare din Comuna Baia de Fier, lucrare finalizată, care nu funcţionează sau aşa cum susţine domnul în cauză, proiect finalizat cu funcţionare defectuoasă, sistem de canalizare ce colectează mizerii şi îmbolnăveşte populaţia, în cauză fiind vorba despre groapa ce va deservi sistemul de canalizare, iar apa este provenită din ploi, nicidecum nu conţine dejecţii ce pot duce la îmbolnăvirea populaţiei comunei noastre şi a populaţiei din zonele limitrofe.

«Mizeria» invocată în articolul dvs. este de fapt apă de ploaie, iar susţinerile domnului în cauză sunt în realitate informaţii incorecte, incomplete şi neverificate, care au scopul de a servi altor interese decât cele ale cititorilor.

Cât despre faptul că amplasamentul nu este delimitat corespunzător, încă de la începerea lucrărilor şi până la recepţia acestora de către UAT Comuna Baia de Fier, în calitate de beneficiar, răspunzător în cauză este constructorul, SC CONIZ ROMARG SRL.

Viceprimar,

Panduru Gabriel

Nota redacţiei: Primarul comunei Baia de Fier a fost sunat, pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns la telefon.

Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: