Drum nou prin pădure la Bustuchin. Localnicii nu vor mai ocoli 16 km!

Veşti bune pentru cetățenii satului Valea Pojarului din comuna Bustuchin. În curând nu vor mai trebui să străbată 16 km pentru a ajunge în centrul comunei. Administrația locală a demarat construcția unui drum ce va permite locuitorilor acestui sat să ajungă în centrul comunei în doar câteva minute. Astfel, și microbuzul școlar va aduce mult mai repede copiii la școală.

Noul drum din Bustuchin se întinde pe o distanță de circa 3 km și astfel cetățenii din cele 130 de gospodării din satul Valea Pojarului vor putea ajunge mult mai repede în centrul comunei. "Este necesar pentru că centrul comunei, unde este poliție, dispensar, primărie, este prea departe pentru cetățenii din satul Valea Pojarului. Până a face acest drum, și mă refer inclusiv la microbuzul școlii, la elevi, trebuiau să ocolească 16 km pe un sens, pe Târgul Logrești. Iată că în 20 de ani am reușit ca pe un drum de căruță să-l facem, să-l creăm. Este deosebit pentru că lucrarea în sine sprijină oamenii și ajută comunitatea din satul Valea Pojarului", a explicat primarul Ion Ciocea.
Drumul este construit prin pădure și deja au fost efectuate mare parte din lucrările de infrastructură. Săptămâna aceasta va fi finalizată operațiunea de turnare a primului strat de asfalt, spun autoritățile locale din Bustuchin.
"Acest drum se întinde acum pe distanța de 2,950 kilometri. Este prevăzut cu poduri, podețe. Un pod de 18 metri peste apa Amaradia și drumuri laterale, cu șanțuri dalate, așa cum se fac șosele acum. Legislația îi obligă și pe constructori și pe noi să facem lucrări de calitate. La ritmul în care se desfășoară lucrările eu zic că săptămâna viitoare va fi turnat primul strat de 7 cm de asfalt, care trebuie să rămână de 5cm", a mai spus primarul Ion Ciocea.
Investiția privind construcția noului drum se ridică la 4.3 milioane de lei și este realizată cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Vizualizări: 5,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: