Vor încă un tunel pe Defileul Jiului

Reprezentanţii Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional „Defileul Jiului” şi ai unor organizaţii non guvernamentale vor să modifice proiectul de modernizare a Defileului, prin interzicerea traficului rutier prin faţa Mănăstirii Lainici. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, aceştia au cerut mutarea parcării din faţa mănăstirii şi construirea unui tunel prin munte. Tudor susţine că nu va fi posibilă modificarea proiectului.

Prefectul Gheorghe Paraschivu s-a întâlnit joi cu autorităţile de la nivel central, cu reprezentanţii CNADNR şi conducerea Regionalei Craiova pentru a discuta despre stadiul lucrărilor pe Defileul Jiului şi al celor de pe centura ocolitoare. „Este o întâlnire de lucru pe care am convocat-o pentru a analiza stadiul execuţiei lucrărilor, vom trece în revistă eventualele probleme şi soluţii pentru remedierea acestora, dacă sunt probleme. Deocamdată, consider că lucrările sunt în grafic, dar vreau să văd exact care este stadiul acestora”, a declarat Gheorghe Paraschivu.
Printre problemele discutate s-a aflat şi propunerea de modificare a proiectului de modernizare a Defileului Jiului. Este vorba despre mutarea parcării din zona mănăstirii Lainici pentru a nu fi afectată zona naturală, precum şi construirea unui tunel prin munte. „Se impune să se modifice geometria drumului, să rămână parcarea spre mănăstire şi drumul spre munte. Sunt câteva neconcordanţe, legate de punctele de vedere ale unor domni de la Consiliul Ştiinţific. Ei solicită să mutăm două sute de vagoane de piatră din munte şi să facem un tunel”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Acesta susţine că toate lucrările de pe Defileu sunt efectuate în baza unui acord de mediu şi că proiectul de modernizare nu poate fi modificat. „Nu se poate din punct de vedere tehnic, este culoarul european, calea ferată, dar sperăm să ajungem la o înţelegere, mai ales că este un drum strategic. Cert este că noi am lucrat în Defileu în baza unui acord de mediu, a existat o colaborare foarte bună cu cei de la Agenţia de Mediu şi cu cei de la Parcul Naţional”, a precizat Tudor.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: