Forțele de ordine din Rânca, suplimentate. Turiștii, avertizați să poarte mască pe pârtie!

Imaginile de la sfârșitul săptămânii trecute cu pârtia de la Rânca plină de turiști au determinat autoritățile gorjene să decidă suplimentarea forțelor de ordine în stațiune. Asta pentru că, susțin șefii județului, prea puțini turiști au fost văzuți cu măști de protecție. Autoritățile reamintesc că masca este obligatorie și în spațiul deschis, oriunde ne-am afla. Chiar și pe pârtie.

Ca să fie siguri că regulile sunt respectate și în stațiune, mai ales că se anunță un weekend aglomerat odată cu minivacanța de 1 decembrie, autoritățile vor să suplimenteze forțele de ordine din Rânca. Oamenii legii vor fi cu ochii pe turiști și vor avea grijă să-i atenționeze dacă nu poartă masca de protecție ori, dacă se impune, chiar să-i amendeze așa cum prevede legea.

Totul după ce autoritățile au văzut imaginile de la sfârșitul săptămânii trecute, când a nins la Rânca, iar zăpada a atras la munte un val de turiști. Numai sâmbătă, peste o mie de oameni s-au aglomerat pe pârtie să se dea cu sania, să bea un ceai ori un vin fiert sau să facă fotografii. Foarte puțini dintre ei au purtat masca de protecție deși aceasta este obligatorie și în aer liber.

Nu este exclus să fie făcute verificări și în localurile din stațiune mai ales că restaurantele funcționează la capacitate redusă tocmai pentru a nu se forma aglomerație în spațiile închise. 

Vizualizări: 2,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: