Drumarii măsoară viteza vântului

Toate districtele ce aparțin Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au fost dotate cu stații meteo care să anunțe muncitorii când vin ninsorile, dacă bate vântul prea tare ori se depune polei. În prag de iarnă, drumarii au lansat un avertisment: orice șosea administrată de Drumurile Naționale va fi închisă fără drept de apel dacă va fi viscol.

Ion Tudor a mers la o emisiune la un post local de radio unde a citit din carte cum trebuie să intervină drumarii în caz de viscol și în ce condiții se poate închide un drum național.

Acesta a explicat că, dacă vântul bate cu 30 de km/oră, atunci utilajele vor fi scoase din șosea. “Vă citesc ce scrie în carte: În cazul în care viteza vântului depășește 30 de km/oră. Avem tehnică, măsurăm viteza vântului. Am pus la toate districtele o stație meteo care spune temperatura, viteza vântului, anunță când e risc de polei. De la 30 de km/oră, dacă zăpada se depune în spatele utilajelor de deszăpezire făcând ineficientă intervenția, se va înceta acțiunea de deszăpezire până la încetarea viscolului. În situații cu totul excepționale, când sunt în pericol vieți omenești, se va putea interveni cu autofreze”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. (A.A.)

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: