Primăria plătește penalități pentru băncile de la școală

O primărie din Gorj va trebui să plătească penalități unei firme din Brașov pentru mobilierul școlar pe care l-a achiziționat.

Pe bază de comandă, Primăria Albeni a cumpărat bănci, catedre, dulapuri, cuiere, mese pentru profesori, birouri și scaune. În total, piese de mobilier școlar în sumă de 122.067 lei.

Produsele au fost achiziționate de la o firmă din Brașov, care le-a livrat și montat pe data de 12 decembrie 2018, adică la o lună după ce a primit comanda. În aceeași zi, a fost emisă și factura, cu scadență la 12.01.2019.

Având probleme financiare, ca multe alte administrații din județ, Primăria Albeni nu reușește să-și achite, la timp, facturile. A tot amânat plata, până când a fost somată și amenințată cu judecata. Cum primăria nu și-a onorat obligațiile, pe 13 iunie 2019, furnizorul solicită, în instanță, să-i fie achitată contravaloarea mărfurilor livrate plus penalități de întârziere și cheltuieli de judecată.

Abia pe 8 august, primăria achită debitul, dar firma brașoveană nu renunță la acțiune, cerând penalitățile prevăzute în contract.

Judecătoria Brașov s-a pronunțat deja în acest litigiu, sentința fiind executorie.

„Admite în parte cererea formulată de creditoarea SC C&A PHOENIX ART SRL în contradictoriu cu debitoarea UAT COMUNA ALBENI. Ordonă ca, în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei ordonanțe, debitoarea să îi plătească creditoarei penalități de întârziere în cuantum de 0,1% aferente debitului de 122.066,63 lei, de la data scadenței (12.01.2019) până la data de 08.08.2019 (data îndeplinirii obligației principale). Obligă debitoarea la plata cheltuielilor de judecată, respectiv 4.500 lei onorariu avocat și 200 lei taxă de timbru judiciar. Respinge capătul de cerere privind debitul principal de 122.066,63 lei, ca rămas fără obiect. Executorie. Cu drept de a formula cerere în anulare, pentru debitor şi pentru creditoare, în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Brașov”.

Problemele se țin scai la primăria din Albeni. Primarul care aspiră la un nou mandat a intrat în conflict cu mai mulți subalterni și cetățeni. Aici au avut loc verificări și paraverificări, mai multe instituții ale statului perindându-se în comună, ca urmare a reclamațiilor primite.

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: