Parcări acoperite la Rovinari. Primar: Lucrăm la un sistem electronic

Garajele insalubre și cu un aspect urât au fost demolate în orașul Rovinari, iar, în locul lor, au fost create parcări acoperite. Un loc aici costă 120 de lei pe an, iar autoritățile nu vor să se oprească aici. Au în plan să implementeze un sistem electronic ca să poată gestiona mai bine locurile de parcare disponibile în oraș.

În acest fel, polițiștii locali și paznicii din Rovinari vor putea verifica dacă proprietarii mașinilor își achită taxele de parcare și câte locuri mai sunt disponibile în tot orașul. „Am decis să scăpăm de acele garaje care erau focare de infecție și să putem gestiona parcările altfel. Sunt acoperite. Vom gestiona parcările, mai nou, după un sistem electronic, unde vom introduce toate locurile de parcare. Firma de pază și Poliția Locală vor verifica dacă sunt plătite locurile, dacă sunt locuri libere și dacă vom mai avea nevoie de locuri de parcare”, a transmis primarul din Rovinari, Robert Filip.

Edilul promite să nu se oprească aici. Are în plan și alte parcări. O astfel de parcare acoperită a costat 100 de mii de euro. „În viitor, ne dorim să decongestionăm tot orașul de pe bulevardele principale pentru ca locurile de parcare să fie moderne, supravegheate. Unele sunt și cu cartelă și totul urmează să fie contabilizat electronic. O parcare acoperită ne-a costat 100 de mii de euro, iar un loc acoperit de parcare este de 120 de lei pe an, o sumă destul de mică ținând cont de condițiile pe care le creăm”, a mai spus Filip, pentru Gorj News.

Vizualizări: 2,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: