Salarii neplătite la primărie. Lider sindical: Am sesizat ITM Gorj

Primăria Motru are o întârziere de două săptămâni în plata salariilor, dar sunt premise să rezolve problema în această săptămână, pentru că au venit banii de la rectificarea bugetară. Motru a primit puțin peste trei milioane de lei, mai mult ca alții, dar sub necesar.

Primarul Gigel Jianu a spus că salariile vor fi date în zilele următoare. “Ieri a fost rectificarea de buget, astăzi aprob la Finanțe și săptămâna asta dăm salariile”, a spus marți primarul la Radio Târgu Jiu.

Liderul sindical al funcționarilor din Primăria Motru a spus că a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. “Am făcut din partea sindicatului adresă la ITM, au venit în control, s-a lăsat un plan de măsuri ordonatorului principal de credite, după care nu s-a mai întâmplat nimic”, a spus Pavel Tutunaru, liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din cadrul Primăriei Motru, precizând că data de salariu era 6 octombrie.

Tutunaru se așteaptă la probleme și în următoarea perioadă. “Când s-a făcut bugetul nu s-au bugetat decât primele opt luni la cheltuieli de personal. Chiar dacă ar fi bani, nu se pot plăti, că nu au avut bugerare. Am înțeles că în ședința de consiliu nu s-au asigurat decât banii pe luna asta și indemnizația de hrană care nu ni s-a dat de la începutul anului”, a mai spus liderul sindical la postul de radio.

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: