Drumul judeţean ce traversează Roşia de Amaradia intră în reparaţii

Autorităţile judeţene vor demara spre sfârşitul lunii mai lucrări de reparaţii curente pe DJ 675C, drumul judeţean care traversează mai multe localităţi din Gorj, inclusiv Roşia de Amaradia, o comună afectată an de an de alunecări de teren. Totodată, Consiliul Judeţean va moderniza această şosea cu fonduri de la Uniunea Europeană. Valoarea contractului de finanţare este de peste 90 de milioane de lei.

Drumul judeţean DJ 675C îşi are originea în DN 67B şi traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67. Şoseaua se află în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. Autorităţile judeţene anunţă că vor fi executate lucrări de reparaţii curente în perioada 21-31mai. Circulaţia rutieră este restricţionată din cauza alunecărilor de teren masive ce afectează mai multe tronsoane de pe DJ 675C, mai ales că Roşia de Amaradia este predispusă permanent acestui fenomen natural.

Este vorba doar de o măsură temporară, asta pentru că şoseaua va intra într-o amplă reabilitare. „Pentru reabilitarea acestui obiectiv de investiţie, în data de 14.12.2017, Consiliul Judeţean Gorj a semnat contractul de finanţare privind implementarea proiectului «Modernizare drum judeţean (675C)». Proiectul se realizează prin atragere de fonduri europene în cadrul  Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Investiţia, care include serviciile de proiectare, asistenţa tehnică şi execuţia lucrărilor, a fost scoasă la licitaţie şi urmează să fie publicat anunţul de participare.

Drumul care leagă localităţile Prigoria şi Roşia de Amaradia, pe carosabilul căruia a crescut iarba, nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. „Drumurile care fac legătura între unităţile administrativ-teritoriale Roşia de Amaradia şi Prigoria nu fac parte din reţeaua de drumuri publice judeţene, acestea având rangul de drumuri comunale, deci, aflându-se în administrarea primăriilor respective”, au mai transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: