Drumul Regelui rămâne închis

Drumul Naţional 67 C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, va rămâne închis din cauza vremii. Pe Transalpina a nins, iar utilajele au început să deszăpezească. Viscolul le-a pus însă probleme drumarilor.

Zăpada este de câţiva centimetri deja la peste 1.400 de metri altitudine. Pe Transalpina a nins la sfârşitul săptămânii trecute, iar drumarii au scos deja utilajele din garaj. Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a venit în Gorj pentru a se asigura că nu vor fi probleme. „Daţi cu sare până când se întunecă. Dacă se opreşte şi vântul, anitderapant şi interveniţi. Îngheaţă, e foarte frig de la vânt, dar împrăştiaţi material antiderapant. Să discutăm cu jandarmii să nu mai urce nimeni să avem vreun eveniment”, a fost sarcina trasată lui Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Deschisă până la următoarea zăpadă

Situaţia este sub control, dă asigurări prefectul Ciprian Florescu. Cel mai înalt drum din România va rămâne însă închis, între Rânca şi Obârşia Lotrului, până când va putea fi curăţat în întregime. Totodată, prefectul a făcut un apel şi la şoferii care vor să se aventureze în această perioadă pe Transalpina. Drumul este periculos. „Încă din momentul în care a început să ningă, noi am fost informaţi. Am ţinut legătura permanent cu domnul Ion Tudor. Am hotărât împreună că este cel mai bine să închidem temporar această rută. Astăzi de dimineaţă (n.r. luni), oamenii erau pe Transalpina. Materialul antiderapant şi-a făcut treaba, dar este ceaţă. Am considerat că este oportună păstrarea restricţiei până când vremea va permite accesul pe Transalpina. Fac un apel către toţi doritorii care au în intenţie să ajungă acolo, să înţeleagă că dacă vremea va permite, în timp foarte scurt, vom decide deschiderea drumului până la căderea următoarei zăpezi”, a declarat prefectul.

În mod obişnuit, şoseaua Transalpina, la fel ca şi Transfăgărăşanul, este închisă pe timp de iarnă.

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: