Au descins după bani la palatele romilor  

Angajaţii de la Taxe şi Impozite au „descins”, la sfârşitul săptămânii trecute, în cartierele de romi din Târgu Jiu, pentru a-i convinge pe aceştia să mai achite din taxele şi impozitele pe care le datorează bugetului local. Cinci milioane de lei are de recuperat Direcţia de Taxe Locale, iar cele mai multe datorii provin din cartierele minorităţilor.

Pentru a le uşura misiunea, un reprezentant al comunităţii rome a bătut din poartă în poartă. „Am hotărât să intrăm la fiecare familie să putem recupera de la fiecare familie, după posibilităţi. Ştim că aceşti oameni se descurcă greu. Nu sunt locuri de muncă ori firme aici. Noi venim mereu la oameni. Putem să convingem oamenii că şi aceasta este o obligaţie pe care o avem. Situaţia este cronică, dar împreună cu bunăvoinţa primăriei putem face acest lucru. Nu vrem să creăm haos în cartier. Cartierul este supus unor executări silite. Nu vrem să facem oraşul de ruşine”, ne-a declarat Ion Ministru, reprezentatul romilor.

„Nu ştiu ce datorii am. Eu nu ştiu carte!”

Oamenii au dat cât au avut. Unii chiar şi 50 de lei. Alţii promit să meargă ei la ghişeu să mai plătească din datorii. „Dau şi eu cât am. Am mai plătit şi eu câte un milion (n.r. o sută de lei). Am 17 milioane de lei vechi şi majorările sunt vreo 35 de milioane. Voi începe din data de 15 octombrie să plătesc câte un milion din pensie, în fiecare lună. Mi-am luat aici angajamentul”, a promis un localnic.

„Am plătit 50 de lei. Nu am mai mulţi bani. Mai dăm. Nu ştiu nici ce datorii am. Eu nu ştiu carte, dar mai plătim şi data viitoare”, ne-a explicat o femeie din cartierul Meteor.

Palate da, taxe ba

Direcţia de Venituri din Târgu Jiu are de recuperat peste cinci milioane de lei de la târgujieni. Banii se primesc mai greu de la cetăţenii de etnie romă. „Zonele cu problemele cele mai mari sunt în cartierele cetăţenilor de etnie romă: Obreja, Meteor şi Microcolonie. Acolo există imobile cu suprafeţe mari pentru care nu s-au făcut plăţile în termenul lega. Majorările au crescut şi, în multe situaţii, depăşesc valoarea creanţelor. Facem demersuri în fiecare săptămână. Avem o colaborare foarte bună cu reprezentanţii cetăţenilor de etnie romă”, după cum a explicat Mariana Budulan, directorul instituţiei.

Datornici de negăsit

Romii sunt restanţieri şi la plata amenzilor de circulaţie chiar dacă unii dintre ei conduc maşini de lux ori locuiesc în adevărate palate. Mulţi dintre datornici sunt plecaţi în afara ţării şi nu mai sunt de găsit. „Sunt probleme deosebite în aceste cartiere. Sunt case abandonate, închise, oameni plecaţi în străinătate. Unii nu desfăşoară nicio activitate şi pentru care achitarea impozitelor este dificilă. Suntem la fel ca şi anul trecut, deşi anii trecuţi am avut probleme mai mari cu încasarea taxelor şi impozitelor”, a mai afirmat şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

Vizualizări: 1,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: