Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Drumul Rovinari - Sadu, luat de la unguri şi dat spaniolilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a bătut palma cu spaniolii în vederea reabilitării tronsonului Rovinari-Bumbeşti Jiu. Licitaţia a fost adjudecată de compania Comsa Sau din Spania, la finele perioadei de contestaţii.Valoarea lucrărilor este de 197,6 milioane de lei, fără TVA.

Autorităţile judeţului Gorj spun că lucrările de reabilitare vor fi demarate imediat ce vremea va permite. „Licitaţia privind reabilitarea DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, a fost adjudecată unei firme din Spania. Este vorba despre aceeaşi firmă care a executat şi prima jumătate a DN 66, tronsonul de la Rovinari la Filiaşi. Firma din Spania va începe lucrările în prima zi bună de lucru”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a drumului de la Sadu se ridică la suma de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Firma spaniolă şi-a luat angajamentul că în 18 luni va finaliza  reabilitarea şi modernizarea tronsonului Rovinari-Bumbeşti Jiu. Lucrarea pentru reabilitarea a celor 44 de kilometri de drum a fost atribuită în urmă cu câţiva ani  firmei Vegyepszer ZRT din Ungaria. Deşi societatea maghiară a tărăgănat  lucrările peste doi ani, a reuşit să încaseze aproximativ 4 milioane de euro din cele 23 cu cât câştigase contractul, asta pentru doar 4,7% din drum. CNADNR a reziliat cu greu contractul încheiat cu ungurii, reuşind în final să organizeze o nouă licitaţie. Înainte de sărbători o firmă din Giurgiu începuse să plombeze gropile mari de pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, însă lucrările au continuat doar atât cât au permis condiţiile meteorologice.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: