Drumul spre Europa pleacă din Antalya

Pandurii au dat startul celei mai grele perioade a iernii. Elevii lui Pustai se pregătesc fizic în Antalya în speranţa că munca de acum le va fi răsplătită la vară cu o nouă calificare în Europa League.

Pandurii au îndurat deja 3 zile de pregătire fizică şi mai au de rezistat până pe 31 ianuarie. Pustai nu a programat niciun amical în această perioadă.

Îşi încarcă bateriile

Pandurii au ajuns de vineri în staţiunea Lara din Antalya şi s-au cazat la Mardan Sport Complex. Gorjenii au dat frigul din România pe căldura din Turcia. În Antalya vremea e perfectă pentru antrenamente, ziua înregistrându-se temperaturi în jurul a 18 grade Celsius. Pandurii n-au mers în vacanţă în Turcia, ba din contră. Primul stagiu al iernii se anunţă unul crunt pentru jucători. Aceştia efectuează câte două antrenamente pe zi, ambele axate pe o bună pregătire fizică. Cum Pustai n-a vrut să audă de amicale în acest prim cantonament, gorjenii se vor baza doar pe alergătură pentru a-şi încărca bateriile. 28 de jucători a deplasat antrenorul în Antalya, 4 dintre care portari şi alţi 3 juniori. Pustai a preferat staţiunea Lara deoarece aici e mai puţină agitaţie faţă de plajele din Antalya aşa că îşi poate pregăti echipa în linişte. Anul trecut, imediat după ce a preluat Pandurii, Pustai a mers cu echipa în aceeaşi locaţie aşa că antrenorul e consecvent în alegerile sale. Pandurii nu se pot plânge de condiţiile de pregătire, refacere şi cazare din Lara. Au totul la dispoziţie pentru a pregăti returul de foc ce va demara la finele lunii februarie. Fără Eric, gorjenii au şanse mici să mai prindă din urmă trioul Steaua-Astra-Petrolul, dar vor avea mult de transpirat pentru a rămâne în faţa celor de la CFR Cluj, Vaslui sau chiar şi Dinamo.

S-au revăzut cu un fost coleg

Pandurii sunt colegi de cantonament cu azerii de la Neftchi Baku. Adică echipa la care joacă acum fostul pandur, Carlos Cardoso. Brazilianul a plecat de 2 ani de la Pandurii, timp în care gorjenii şi-au schimbat din temelii lotul. Doar Mingote, Unguruşan, Pleaşcă, Stanca şi Cristea au jucat alături de Cardoso. Fundaşul de 29 de ani a jucat în Rusia după despărţirea de Pandurii şi, după o scurtă aventură acasă în Brazilia, a ajuns în Azerbaidjan la Baku. Cardoso i-a invitat pe cei de la Pandurii să-l urmărească în amicalul cu Fenerbahce, încheiat 0-0. „Am fost mereu atent la ce se întâmpla la Pandurii pentru că am simţit mereu că acolo e a doua mea casă. Mă simt bine şi la Baku, m-am integrat şi am jucat mult din vară, dar tot nu este atât de bine precum a fost la Tg-Jiu. M-am bucurat mult că Pandurii joacă în cupele europene, am urmărit pe internet fiecare meci şi ştiam mereu ce face echipa şi în campionat. M-aş fi bucurat mult dacă ar fi trecut de grupe, poate dacă mai eram şi eu la echipă şi ceilalţi care au plecat, cine ştie, poate mergeam chiar mai departe”, a mărturisit Cardoso pe site-ul pandurilor.

93 – de meciuri şi 7 goluri a bifat Cardoso la Pandurii între 2008 şi 2012

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: