Drumuri judeţene pregătite pentru a intra în reabilitare

Consiliul Judeţean Gorj a pregătit pentru reabilitare încă două drumuri judeţene. Este vorba despre drumul care traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ şi drumul ce traversează localităţile Câmpu Mare - Albeni - Călugăreasa - Prigoria - Zorleşti – Alimpeşti. Ambele investiţii urmează să fie realizate cu fonduri europene.

Consiliul Judeţean Gorj a actualizat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Modernizare drum judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67”. Valoarea lucrărilor se ridică la 90.470,927 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcţii şi montaj 77.868,704 mii lei (inclusiv T.V.A.).
Tot în aceeaşi şedinţă s-au actualizat indicatorii tehnico-economici şi pentru obiectivul de investiţie „Modernizare drum judeţean (675B) ce traversează localităţile Câmpu Mare - Albeni - Călugăreasa - Prigoria - Zorleşti - Alimpeşti, până în DJ 675C”. Potrivit hotărârii de Consiliu Judeţean, valoarea totală actualizată a obiectivului de investiţie este de 76.106,418 mii lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcţii şi montaj 65.487,044 mii lei (inclusiv T.V.A.).
Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că a fost nevoie de aceste actualizări, ca urmare a modificării TVA. „Am actualizat nişte indicatori tehnico-economici, ca urmare a modificării TVA de la 20 la 19%, sunt singurele chestiuni care au suportat modificări în cele două proiecte de hotărâre de consiliu. Acestea se referă la modernizarea a două drumuri, pe fonduri europene, 675 B şi 675 C. Perioada de execuţie a rămas aceeaşi, nu sunt alte modificări pe indicatorii tehnico-economici”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Autorităţile estimează că lucrările vor începe în primăvară, termenul de execuţie pentru ambele lucrări fiind de 24 de luni.

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: