Nouă primării trebuie să reia procedurile de mediu pentru investiții

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a respins solicitările depuse de nouă primării din Gorj pentru obținerea acordului de mediu pentru diverse investiții. Administraţiile locale sunt nevoite să reia acum procedurile după ce la prima tentativă de obținere a acordului de mediu nu au prezent la timp documentele solicitate de autoritățile responsabile cu protecția mediului.

Funcționarii din cadrul APM Gorj au respins în masă zilele trecute solicitările de emitere a acordului de mediu depuse de mai multe primării pentru demararea unor investiții. Solicitările respinse au fost înaintate de primăriile Târgu Jiu, Aninoasa, Bumbești Pițic, Arcani, Novaci, Bîlteni, Scoarța, Dragotești și Albeni. Și solicitarea de emitere a acordului de mediu depusă de GDF Suez Energy România pentru construirea unui buclaj de rețea în zona Narciselor din Târgu Jiu a fost respinsă.
Solicitările acestora au fost respinse pentru că informațiile solicitate de către APM Gorj în vederea emiterii acordului de mediu nu au fost depuse la dosar în termenul legal. Reprezentanții APM Gorj spun că procedurile trebuie reluate dacă solicitanții vor să mai realizeze investițiile respective. "Au fost respinse pentru că nu și-au depus toate documentele care trebuiau depuse în termen. Dacă vor să facă respectivele investiții vor trebui să reia procedura", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
În cele mai multe situații primarii nici nu știau că li s-a respins solicitarea de emitere a acordului de mediu. Administrația locală din Aninoasa depusese solicitare pentru construirea unui podeț în satul Sterpoaia, dar și o alta pentru reabilitarea unui drum comunal. Autoritățile nu știu nici dacă vor avea bani să mai ducă la îndeplinire investițiile. "Nu știu, o să văd despre ce este vorba. Nu mi s-a comunicat. Este posibil să facem podețul, dar totul este în funcție de buget. Trebuie să funcționeze comuna în primul rând, salariile și tot ce ține de utilitate și după aceea toate celelalte lucruri", a spus primarul Ilie Petroi.
La Bumbești Pițic situația este și mai delicată. Trei solicitări de emitere a acordului de mediu pentru modernizarea a trei tronsoane de drum comunal au fost respinse. Primarul spune că a obținut deja bani europeni pentru modernizare. "Avem finanțare, tot. Licitația am ținut-o. Mi-a dat AFIR avizul. N-am nicio comunicare de la APM. Mă voi interesa să văd ce s-a întâmplat", a explicat Michy Nioață, primarul din Bumbești Pițic.
Primăriei Târgu Jiu i-a fost respinsă solicitarea depusă pentru proiectul de extindere a Cimitirului Municipal.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: