Primarul din Vladimir şi-a găsit înlocuitor la primărie

Primarul comunei Vladimir, Aurel Vladimirescu Băcanu, nu o să mai candideze la alegerile din 2012 pentru funcţia de primar pentru că, spune el, este prea bătrân pentru această funcţie. Mai mult decât atât, primarul se retrage şi din politică o dată cu terminarea mandatului. În locul lui va candida actualul viceprimar pe care Băcanu îl susţine şi se mândreşte cu el deşi au culori politice diferite.

Actualul primar al comunei Vladimir, Aurel Băcanu, are 64 de ani şi mărturiseşte că peste doi ani va fi prea bătrân pentru a mai candida la funcţia de primar al comunei. Primarul este absolut sigur că locul lui va fi luat de Marius Vijulan, un pedelist de 31 de ani, actualmente viceprimarul comunei. „Eu nu o să mai candidez pentru că mi-a ajuns în schimb o să-l susţin pe viceprimarul pe care tot eu l-am adus ca viceprimar la primărie. Este un om tânăr, de perspectivă în care eu am deplină încredere şi sunt absolut convins că peste doi ani el o să fie primarul comunei Vladimir”, a declarat Aurel Vladimirescu Băcanu.

 „Viceprimarul o să câştige cu brio alegerile din 2012, o să vedeţi că toţi locuitorii o să-l aleagă pentru că este un om bun, dedicat”, a precizat Aurel Băcanu.

Chiar dacă provin din două partide politice aflate în conflict, primarul şi viceprimarul par să aibă o prietenie foarte bine consolidată şi bazată în special pe relaţii de muncă. „Este foarte bine că ne înţelegem, ce dacă eu sunt din PSD şi el din PDL, important este că ne înţelegem şi că facem treabă bună împreună. Ştiu că această situaţie nu le convine la mulţi dintre consilieri dar asta e”, a precizat Aurel Băcanu.

Primarului din Vladimir nu îi este teamă nici de conducerea partidului din care face parte şi nici de conducerea judeţului cu care spune că s-a consultat în această privinţă şi a fost de acord. „Nu am avut niciodată reproşuri din partea conducerii pesediste ba mai mult când l-am adus ca viceprimar, chiar conducerea mi-a spus foarte bine, e un băiat tânăr şi trebuie să-şi facă treaba bine”, a mărturisit Aurel Vladimirescu Băcanu.

Marius Vijulan se bucură de încrederea pe care i-o acordă primarul şi spune că va candida la alegerile din 2012 pentru funcţia de primar mai ales că are acest sprijin. „Voi candida la funcţia de primar dacă conducerea PDL mă va susţine. Am susţinere din partea primarului şi sper să am susţinerea şi de la Târgu Jiu, de la conducere. Voi încerca să accesez cât mai multe fonduri europene pe durata mandatului meu”, a declarat Marius Vijulan.

Aurel Băcanu este primar al comunei Vladimir din 1979, cu o întrerupere de doi ani, timp în care a fost primarul comunei Săuleşti.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: