Drumurile din Turburea, reabilitate cu bani puţini

Primăria Turburea a transformat în şantiere uliţele din comună din cauza demarării acţiunii de reabilitare a drumurilor. Zgomotul tractoarelor şi al buldozerelor nu îi deranjează pe localnici. Ba mai mult, aceştia aşteaptă cu interes ca utilajele să ajungă şi pe la porţile lor pentru a le face podeţe din dale.

Primăria Turburea a demarat lucrările de reabilitare drumurilor imediat ce a fost aprobat bugetul. Deşi fondurile sunt insuficiente pentru a putea fi rezolvate toate problemele comunei, autorităţile locale au găsit soluţii pentru repararea drumurilor cu bani puţini. Pentru a face economii la buget, edilul local nu a apelat o firmă specializată, ci a decis să folosească forţa de muncă a primăriei. „Am început să pietruim un drum de 4 kilometri în Turburea şi vom asfalta un drum de circa un kilometru în Poiana de Sus. N-am apelat la vreo o firmă, pentru a face economie de bani la buget. Pietruirea drumului, cu decolmatarea şanţurilor şi cu realizarea podeţelor de dale ne costă în jur de 1,3 miliarde de lei vechi. Am cumpărat piatră de vreo 580 de milioane şi am închiriat o buldocupă şi o rabă. Forţa de muncă o reprezintă oamenii de la primărie”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Acesta a mai precizat că va încerca să facă rost de bani pentru a continua acţiunea de asfaltare a drumurilor şi cu ajutorul proiectelor.

Aşteaptă utilajele la poartă 

Localnicii din Turburea nu se plâng din cauza zgomotului făcut de utilaje şi aşteaptă la porţi pentru a le fi făcute podeţe din dale. Oamenii sunt mulţumiţi că se fac şanţuri şi că nu vor mai fi nevoiţi să meargă prin bălţile apărute după ploi pe uliţele satului. „Mă bucur că s-a început o lucrare bună. Până acum drumul ăsta era al nimănui. Când ploua mergeam prin bălţi, nu erau nici şanţuri, dar să mai vorbim de pietruire. E bine că se încearcă să se facă ceva. La oamenii care nu aveau podeţe la poartă li se aduc dale şi li se amenajează ceva frumos. Şi celor care aveau din lemn li se repară”, spune Titu Croitoru, localnic din Turburea.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: