A găsit leacul pentru bolile minerilor

Vine din Drobeta Turnu Severin pentru a vinde minerilor arbori şi plante medicinale. Este vorba de despre o doamnă de 62 de ani care şi-a dat seama că poate face bani frumoşi de pe urma gorjenilor. Femeia a găsit leacul care îi scapă pe mineri de anumite boli şi nu puţini sunt cei care îi cumpără produsele.

Toată viaţa a lucrat în comerţ şi acum vinde plante medicinale în piaţa din Târgu Jiu. Este vorba de Elena Nicoară din Dr. Turnu Severin care comercializează pentru gorjeni puieţi de cătină, zmeur, afin şi merişor. Le cunoaşte proprietăţile curative şi tocmai de aceea a venit cu produsele în Gorj. Femeia spune că aceste plante fac bine anumitor boli de care suferă minerii. „Am şi cătină preparată cu miere de albine, de rapiţă. Afina este pentru boli de stomac, diabet şi copii. Merişorul este pentru prostată. Mai am şi pedicuţă, care se găseşte în vârful munţilor, este bună pentru toate bolile ficatului, pentru circulaţie. Târgu Jiu este cel mai bun oraş din ţară, cele mai mari vânzări le am aici. Sunt mulţi mineri care au silicoză şi cătina este foarte bună pentru această boală. Fac 5-7 milioane la zi din vânzarea acestor plante”, a spus Elena Nicoară.

Plantele, colectate din munţi 

Plantele sunt colectate direct de la sursă. Elena Merişor străbate munţii din Hunedoara în lung şi în lat pentru a găsi plantele potrivite. „Sunt autorizată de Garda de Mediu, marfa o procur de pe munţi, avem o bogăţie mare, păcat că nu profităm de acest lucru. Eu, la vârsta mea, merg două ore pe munte până la Straja ca să le culeg. Le comercializez cu rădăcină, pot fi plantate în grădinile oamenilor, e o zonă care este aproape de munte şi se prind”, a mai spus Elena Nicoară.

Plante medicinale comercializate de la Elena Nicoară sunt la mare căutare în rândul gorjenilor. Oamenii cumpără plantele pentru proprietăţile curative, mai ales că pot fi şi replantate. „Am cumpărat  afin ca să îl plantez şi să nu mai cumpăr din piaţă, să am la mine în grădină. Nu costă foarte mult, am dat doi lei pe legătură. Mă bucur că vinde la noi, eu sufăr de diabet şi am nevoie de aceste plante”, a comentat Constantina Mitrea din Băleşti.   

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: