Curăţenie de primăvară şi nu prea în Târgu Jiu

La Târgu Jiu, curăţenia de primăvară se face de mântuială. Alpiniştii utilitari s-au încumetat să cureţe pomii din municipiu, însă au lăsat dezastru în urma lor. Reprezentanţii primăriei s-au grăbit să ridice resturile masive, însă ramurile mai mici au fost lăsate grămadă lângă pomii curăţaţi.

Un exemplu elocvent este în zona Republicii din municipiu, unde alpiniştii utilitari angajaţi de primărie au curăţat un tei chiar în prima zi a săptămânii trecute. Angajaţii societăţii Edilitara au ridicat bucăţile de lemn masive, celelalte au rămas împrăştiate pe spaţiul verde, aruncate peste florile primăvăratice. La sfârşitul săptămânii trecute, ramurile încă se aflau acolo. Neglijenţa municipalităţii a nemulţumit pe femeia de serviciu care face curăţenie la câteva blocuri din zonă. „Primăria ar trebui să ridice crengile lăsate, nu mi se pare corect să le lase aşa aruncate. Trebuia să le ia până acum, pentru că le-au tăiat luni”, a spus Maria Pâră.  

Reprezentanţii primăriei spun că au avut o cantitate prea mare de lemne de ridicat şi de aceea au întârziat aşa mult la curăţirea zonei. „Urmează să vină să ridice şi ce a rămas, care au fost mai groase le-am dus la depozit, dacă le lăsam în drum le furau imediat. Au fost foarte multe puncte de tăiere, şi urmează să fie ridicate. Nu le pot ridica imediat cum tai, e un volum extraordinar de mare de muncă. Şi în Parcul Central mai avem de ridicat. Am toaletat în jur de 36 de pomi care sunt cu grad de pericol foarte mare. Teiul de pe Republicii afecta reţelele utilitare din subteran, teiul se întinde foarte mult cu rădăcinile”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

REACŢIE

La nici o oră după ce redacţia Pandurul a contactat reprezentanţii primăriei Târgu Jiu în legătură cu aceste probleme, a şi fost trimisă o echipă a societăţii Edilitara pentru a recupera resturile lemnoase lăsate de izbelişte în zona Republicii.  Echipa a venit, s-a uitat şi a plecat, lăsând resturile tot acolo.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: