Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Dulceață delicioasă de dovleac cu portocale

În categoria dulceţurilor de sezon intră şi mai puţin întâlnită dulceaţă de dovleac cu portocale. Combinaţia este una exotică, dar destul de interesantă pentru amatorii de dulceţuri.

Dulceaţa de dovleac cu portocale este aromată, gustoasă și aspectuoasă, iar dacă vă place dovleacul dulce, trebuie neapărat să o încercați.

Ingrediente:

-1 kg de dovleac curățat (preferabil dintr-un soi dulce);

-1 kg de zahăr;

-200 ml de apă;

-o lămâie;

-2 portocale.

Mod de preparare: Curățați dovleacul de coajă, semințe și fibrele din interior şi tăiați-l în cubulețe. Spălați lămâia și portocalele cu apă fierbinte şi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Dați coaja de portocală, doar partea portocalie, prin răzătoarea mică, astfel încât să obțineți o lingură cu vârf de coajă rasă. Apoi curățați citricele de coajă și tăiați-le în bucățele, îndepărtând eventualii sâmburi din interiorul lor.

Puneți apa, zahărul, coaja de portocală și bucățelele de citrice într-o tigaie adâncă sau într-o crăticioară, amestecați-le și fierbeți-le timp de 25 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Adăugați cubulețele de dovleac şi amestecați. Fierbeți totul pe parcursul a 5 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, apoi opriți focul și lăsați dulceața să se răcească până la temperatura camerei.

Fierbeți apoi din nou dulceața timp de 40 minute, pe foc moderat. Transferați-o în borcane sterilizate şi acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: