Conopida murată ajută persoanele cu probleme digestive

Conopida este o legumă benefică din mai multe puncte de vedere iar multe proprietăţi ale acesteia se păstrează după conservare.  În perioada de toamnă conopida se foloseşte pentru murături dar poate fi conservată şi separat pentru cei cu probleme digestive.

Conopida murată conține probiotice, fiind ideală în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice. Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. În plus, murăturile reduc inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.

Ingrediente:

    Conopidă

    Morcov

    Usturoi

    Foi de dafin

    Piper boabe

    Sare neiodată

Mod de preparare:

Dacă nu aţi mai preparat până acum această conservă, conopida murată va deveni rapid una din conservele preferate pentru iarnă. Această conopidă murată se face după o rețetă tradițională și presupune fermentarea în apă cu sare pentru că nu se folosește oțet. Opțional, se pot adăuga în borcane și alte legume, în funcție de gust, de exemplu sfeclă roșie sau ceapă.

Conopida se desface buchețele și se spală bine. Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate borcanele pregătite. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată. Între timp, buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper, căței de usturoi întregi, foi de dafin.

La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele iar conopida murată va fi gata de servit în maximum două săptămâni.

Conopida murată, ca și alte murături, poate fi numită un aliment minune, mai ales dacă o faceţi după această rețetă, fără oțet şi fără zahăr.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: