Peşte gătit în sos de smântână şi caşcaval

Peştele este un aliment necesar în hrana de zi cu zi, dar nu toată lumea acceptă gustul acestuia. Preparat într-un sos special cu smântână şi caşcaval, peştele va fi mâncat chiar şi de cei mai mofturoşi invitaţi.

Peștele în sos de smântână și cașcaval se pregătește simplu și rapid, iar gustul este pur și simplu nemaipomenit. Puteți folosi orice pește, care vă place mai mult, roșu sau alb, steak sau file.

Ingrediente:

-700 gr de file de pește;

-½ linguriță de sare;

-piper negru – după gust;

-1-2 linguri de zeamă de lămâie;

-100 gr de smântână pentru gătit sau smântână fermentată;

-50 gr de cașcaval.

Mod de preparare: Ungeți forma cu ulei și presărați puțină sare la bază. Spălați fileul, îl uscați cu prosoape de hârtie, îl așezați în formă, îl presărați cu sare și piper negru, apoi îl stropiți cu zeamă de lămâie. Lăsați peștele să se marineze timp de aproximativ 10 minute, apoi dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 15 minute.

Treceți cașcavalul prin răzătoarea mare și îl adăugați în crăticioara cu smântână. Amestecați, puneți vasul la foc și înfierbântați ingredientele, până se topește cașcavalul, apoi scoateți peștele din cuptor, turnați sosul deasupra și îl gătiți timp de încă 10 minute după care poate fi servit cu orice garnitură.

Vizualizări: 1,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: