Dumitru Dragomir: Am înţeles că s-ar rejuca Oţelul cu Pandurii

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, sâmbătă, că a înţeles că meciul dintre Oţelul şi Pandurii Târgu Jiu, câştigat de gălăţeni la "masa verde", se va rejuca, însă a precizat că LPF nu a primit nicio notificare de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în acest sens. „Am înţeles că s-ar rejuca Oţelul cu Pandurii, dar noi nu am primit nicio hârtie la Ligă de la TAS”, a spus Dragomir, referitor la partida din etapa a XIX-a a Ligii I.

Lupta pentru titlul de la acest final de campionat ar putea fi influenţată de Pandurii Târgu Jiu. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va comunica luni dacă Pandurii va juca mediul cu Oţelul Galaţi, care ar fi trebuit să aibă loc la începutul returului.

Nu există precedent

TAS a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal traducerea mai multor paragrafe din regulamentul LPF, pentru a judeca apelul formulat de Pandurii. TAS a cerut LPF să comunice dacă există precedente, în sensul în care o echipă nu a fost programată din cauza datoriilor. Răspunsul Ligii a fost că „Nu!”, astfel că lipsa precedentului ar putea avantaja Pandurii.

În aceste condiţii, LPF a decis să nu trimită la Galaţi trofeul şi tricourile de campioană, chiar dacă Oţelul ar câştiga meciul cu Poli Timşoara şi ar deveni matematic campioană. Dacă TAS va decide ca meciul dintre Pandurii şi Oţelul să se dispute, acesta ar trebui disputat la mijlocul acestei săptămâni, miercuri sau joi, înainte de ultima etapă.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat Pandurii Târgu Jiu la partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache. Pe 3 martie, Comisia de Disciplină a LPF a omologat rezultatul de 0-3 în meciul Pandurii - Oţelul Galaţi, oficialii grupării din Târgu Jiu făcând apel la această decizie dar situaţia a rămas neschimbată şi după acest apel.  După ce Comisiile LPF nu le-au acceptat cererea de reprogramare a meciului cu Oţelul, gorjenii au apelat la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Clubul din Târgu-Jiu a depus actele la TAS şi au achitat taxele, iar acum aşteaptă rezultatul.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: