După 17 ani de blocaj, o primărie din Gorj a câștigat în instanță dreptul de a accesa fonduri europene

Comuna Săcelu a primit dreptul de a se dezvolta cu bani europeni, după ce timp de 17 ani primăria nu a avut voie să acceseze bani europeni. S-a ajuns în această situație după ce în 2006 s-a constat o fraudarea fondurilor primite prin AFIR pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă. Prejudiciul a fost de 1.400.000 de lei și trebuie recuperat de la cei care au fost găsiți vinovați.

Locuitorii din Săcelu pot spera acum la condiții de trai mai bune. Timp de 17 ani în Săcelu nu a ajuns nici un leu din fonduri europene pentru investiții.  ”După 17 ani, timp în care primăria din comuna Săcelu a fost in instanță cu AFIR-ul pentru fraudarea fondurilor europene, am câștigat dreptul de a accesa bani europeni pentru investiții. Pur și simplu am fost blocați, chiar dacă eu de când am fost ales primar am tot încercat să depun proiecte și mi-au fost respinse toate. Mai mult decât atât, acum trebuie să recuperez clădirile publice, vândute la licitație pentru a se recupera din prejudiciu. Este vorba de dispensarul comunal și casa de cultură”, a precizat Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

Edilul din Săcelu are acum speranța că lucrurile vor intra în normal și comuna va beneficia de investiții cu bani europeni. ”Pentru comuna Săcelu, dreptul câștigat în instanță, de a putea accesa fonduri europene înseamnă foarte mult. Este dreptul la condiții de trei mai bune și la investiții precum și la dezvoltarea localității. Mă gândesc serios să acționez AFIR-ul în judecată pentru că ne-au respins proiecte în ultimii ani, dar pentru că cineva în 2006 a fraudat fondurile europene. Prejudiciul este de 1.400.000 de lei și vreau să văd și eu cine îl va achita din cei găsiți vinovați care au fost și reținuți și eliberați condiționat fără a plăti banii fraudați”, a mai spus Dumitrelea.

Pentru că localitatea Săcelu are liber acum la accesarea de fonduri europene, primarul vrea să angajeze un specialist în domeniu care să atragă în comună cât mai mulți bani pentru investiții.

Vizualizări: 2,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: