După dezastrul de la alegeri, Ruşet se gândeşte la demisie

Înfrânt de rezultatul dezastruos obținut în județul Gorj, Ion Rușeț ia în calcul să plece din fruntea PDL. Este declarația făcută de șeful democrat liberal de la Gorj, după ce a aflat că a pierdut șase primării din Gorj, pe care partidul, sub vechea conducere, le obținuse în 2008. Rușet își adună jucăriile și pleacă, lăsând loc unei alte echipe să pregătească parlamentarele.

Targetul propus de  Ion Rușeț pentru județul Gorj nu a fost nici pe departe atins. Democrat liberalul se arată  înfrânt de rezultat și recunoaște că nu se aștepta să piardă în unele localități în care era sigur de câștig. “Am pierdut șase primării și este foarte mult. Nu mă așteptam să pierdem primăriile Berlești, Bărbătești, Văgiuleşti, Glogova, Bumbeşti-Piţic sau Bâlteniul. Sunt localități în care am pierdut la limita de voturi. Acest eșec se explică și prin faptul că de-a lungul timpului aflat la guvernare, PDL a luat o serie de măsuri nepopulare, însă pe de altă parte acești primari nu au reușit să țină oamenii aproape de ei”,  a declarat  Ion Rușeț, președinte PDL Gorj.

Acesta susține că își asumă eșecul, motiv pentru care se gândește serios să plece din fruntea organizației județene, pe care a preluat-o în 2009 de la Cosmin Popescu. Acesta vrea să lase locul unei alte echipe care să pregătească alegerile parlamentare, care vor avea loc în toamna acestui an. „Îmi asum acest eșec, aşa se impune, iar din această cauză nu este exclus să urmeze și o serie de plecări, inclusiv a președintelui de organizație. Voi analiza situația alături de colegii mei și voi lua o hotărâre cu privire la o eventuală plecare a mea din fruntea organizației. Atât eu, cât și primarii care au pierdut, trebuie să știm să facem pasul înapoi și să lăsăm pe altcineva să se ocupe de alegerile care vor urma”, a mai declarat Rușeț.

LAUDA DE SINE …

La vizita pe care Vasile Blaga a făcut-o în județul Gorj, Ion Rușeț anunța că este sigur de faptul că în 2012 Partidul Democrat Liberal va obține mai mulți primari decât în 2008, atunci când partidul a înregistrat un scor record de 15 primari în Gorj.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: