Ponta, votant al unui primar cu condamnare

Premierul Victor Ponta a venit ieri dimineaţă la Baia de Fier, pentru a vota în localitatea de domiciliu, el prezentându-se cu edilul Constantin Mihuţescu la secţia numărul doi, amenajată la şcoala din faţa Primăriei. Deşi în discursurile sale publice, mai ales în cele electorale, i-a înfierat pe politicienii penali cât de mult a putut, nu a avut nicio problemă în a nu-l sprijini pe primarul localităţii, care în mandatul trecut s-a ales cu o condamnare de un an cu închisoare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care au fost cercetate şi alte persoane.

Ponta a refuzat ieri să facă vreun comentariu pe această temă, menţionând că legislaţia nu permite în ziua alegerilor discuţii despre candidaţi, discuţii care ar fi însemnat continuarea campaniei electorale.

De semnalat este şi faptul că premierul a avut o ezitare la introducerea în urnă a buletinelor de vot, fiind într-o uşoară încurcătură atunci când a fost vorba de Consiliul Judeţean şi de preşedintele Consiliului Judeţean. Practic, Ponta a venit cu buletinul spre urna pe care scria „preşedinte Consiliul Judeţean”, dar, după ce a băgat buletinul şi-a dat seama că l-a introdus pe cel cu consilieri. A ezitat câteva clipe, a studiat atent singurul buletin de vot ce-i mai rămăsese în mână, după care l-a băgat în urnă şi a dat asigurări că nu ar fi nicio problemă. Oricum votul său nu va fi anulat, şi alţi alegători fiind în dificultate atunci când au trebuit să bage buletinele în cele patru urne de vot, acestea nefiind diferenţiate prin nicio culoare, ci doar prin înscrisurile de pe ele.

TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Constantin Mihuţescu, pentru un nou mandat din partea USL, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Acesta a intervenit pe lângă deputatul Dan Ilie Morega, pentru ca acesta să se folosească de influenţa sa pentru a anula un proces verbal de sancţionare aplicat de Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj. Directorul acestei instituţii, Teodor Popescu, a fost şi el condamnat tot la un an cu suspendare, iar Morega la trei ani.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: