Prunariu: PP-DD este singurul partid care se opune privatizării CEO

Principalul motiv pentru care minerii şi energeticienii vor vota Partidul Poporului – Dan Diaconescu este acela că PP-DD este singura formaţiune politică din România care se opune privatizării Complexului Energetic Oltenia. Aceasta este părerea şi îndemnul lui Mihai Prunariu, candidatul PP-DD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Prunariu crede că minerii au înţeles deja, după prima lună de guvernare USL, că partidele lui Ponta, Antonescu şi Voiculescu vor continua procesul de privatizare a mineritului şi energiei din Gorj.

Mihai Prunariu pare singurul candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj care este preocupat în această perioadă de soarta celor două zeci de mii de mineri şi energeticieni din Gorj. Interesant este că Prunariu nu face parte din sistemul termo-energetic, dar este singurul candidat care s-a opus public atât privatizării CEO, cât şi managementului privat.

Vor să privatizeze CEO după ce s-au modernizat grupurile energetice

Prunariu a explicat şi în programul său electoral de ce se opune privatizării acum, după ce specialiştii din Gorj au reuşit să facă o companie rentabilă, după ce au fost modernizate grupurile energetice şi excavatoarele de mare capacitate. „Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj mă voi opune atât privatizării Complexului Energetic Oltenia, cât şi managementului privat. Ştim cu toţii ce a adus privatizarea Petrom – cea mai scumpă benzină din Europa raportat la venitul pe cap de locuitori şi profituri uriaşe, de un miliard de euro pe an pentru patronii austrieci. Ştim cu toţii ce va aduce privatizarea energiei – facturi mai mari pentru fiecare dintre noi, concedieri masive în minerit şi în industriile conexe, scurgerea a miliarde de euro în afară. Industria strategică a României trebuie să rămână a statului, iar Partidul Poporului – Dan Diaconescu este singurul din România la această oră care se opune privatizărilor frauduloase. Mă voi opune atât privatizării, cât şi managementului privat străin, dar în egală măsură mă voi opune managementului numit politic. Exploatarea lignitului din Oltenia este la această oră singurul minerit de succes din România, iar termocentralele au fost în mare măsură modernizate şi ecologizate. Totul cu eforturi mai, cu sacrificii, cu concedieri masive, iar acum, când avem o companie performantă, românii care au adus-o până aici nu mai sunt buni- Gorjul are specialişti care să conducă o companie termo-energetică de succes, a demonstrat asta, dar aceştia trebuie lăsaţi să lucreze fără intervenţia politicului”, se arată în programul lui Prunariu.

Prunariu, împotriva managementului politic

Mihai Prunariu a criticat şi ceea ce se întâmplă în ultimele zile, în care directorii de la toate eşaloanele din minerit şi energie sunt supuşi unor presiuni fără precedent când din partea PNL, când a PSD, când a sindicatelor, când a grupurilor de interese. „Acum nici nu mai ştii care e pedelist şi care e uselist. De-a lungul timpului, dacă nu s-au schimbat directorii, au fost nevoiţi să îşi schimbe culoarea politică. Este păcat pentru profesioniştii din sistem, care nu sunt puţini, dar sunt presaţi din toate părţile, şi de partidele politice, şi de sindicate. Păcat că aceşti oameni nu sunt lăsaţi să lucreze, pentru că s-a văzut în ultimii ani că au făcut o treabă bună”, a declarat Mihai Prunariu aseară la Gorj TV.

LOCURI DE MUNCĂ

„Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, voi elabora în parteneriat cu mediul de afaceri din judeţ o strategie care să permită dezvoltarea industriilor conexe mineritului şi energiei în Gorj.  Societăţi din toată ţara şi chiar din afară au profit şi asigură locuri de muncă din contractele pe care le au cu mineritul şi energia din Gorj, deşi o mare parte din bunurile şi serviciile necesare pot fi asigurate de firme locale”.

Sursa: Program electoral Mihai Prunariu

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: