După Năstase, urmează Mitrea

Politicienii sunt intangibili. De aceleaşi drepturi ca ei nu mai beneficiază în România decât magistraţii. Şi unii şi alţii, oricât ar greşi, nu dau socoteală nimănui. De acest lucru s-au prins şi structurile mafiote şi interlopii care nu au ajuns la asemenea rang, de mafiot, şi dau năvală în Parlament pentru că în magistratură ar trebui să ştie obligatoriu măcar puţină carte. În Parlament nu e nevoie!

Dosarele penale ale lui Adrian Năstase au zăcut ani de zile în sertare pentru că procurorii nu-l puteau trimite în instanţă. Parlamentarii nu aveau aprobarea să voteze dracu’ o dată trimiterea în judecată, că ne-am săturat să citim în presă tone de hârtie despre mătuşa Tamara şi despre „unchiul” Zambaccian.

Casa din Pipera a lui Miron Mitrea a fost luată şi ea la puricat, operaţie în urma căreia s-a stabilit că nu era a lui, ci a mamei, iar o parte din lucrările de construire le făcuseră trei firme din Bacău, conduse de o doamnă care ulterior a ajuns şefa construcţiilor pe ţară, taman când fiul mamei din Pipera era ministru! Mitrea a vrut să scape mai uşor decât Năstase şi, cu două-trei luni înainte de alegeri, a demisionat din Parlament ca să poată fi tranşată problema în instanţă. Nici în cazul lui parlamentarii n-au ţinut cont de cererile magistraţilor. Demisia lui Mitrea a fost, se pare, o  greşeală, pentru că de atunci şi până acum în PSD îi merge din ce în ce mai rău. Hrebe ştie de ce!

De dosarele penale care zac la parchete ani de zile era să scape şi celebrul Costel Iancu, zis ANIF, care a reuşit la alegerile trecute din Dolj să obţină locul întâi în colegiul unde şi-a făcut campanie şi doar chichiţele legii au făcut să nu-l vedem acum senator. Dezvăluirile presei în legătură cu apucăturile sale de mafiot şi amiciţiile sale cu interlopii craioveni au dus la două lucruri bune. Primul este că  de această dată nu le-a reuşit interlopilor mişcarea de a mai trimite încă un om în Parlament şi doi, personajul a produs o zicală intrată în folclor care spune: ”România, ţara lui domn Costel”.

În ultimul timp însă pe post de expert comentator la o anumită televiziune îl vedem tot mai des pe avocatul Şova, cel cu casa de avocatură. Personajul  a ajuns parlamentar şi are aceeaşi culoare politică cu factorii de decizie din instituţiile şi companiile care-i semnează contractele de miliarde. Omul îşi dă cu părerea despre te miri ce, dar nu spune nimic despre cum a câştigat el contracte de miliarde de lei de la companii cu capital de stat din judeţul Gorj pe mandatul şefilor social democraţi şi cum a luat contactele de asistenţă juridică de la primăria capitalei care se ridică şi ele tot la nivelul miliardelor de lei. Deşi avocat proaspătul parlamentar social democrat Şova face greşeli pentru care ar putea să plătească în instanţă. El a acuzat ziariştii care au dezvăluit afacerile sale de la primăria capitalei că au scris la comanda cuiva. „Celebrul” avocat n-a vrut să producă şi probele. Aşa o apăra şi clienţii care-l plătesc cu miliarde de lei !?

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: