Duși la vaccin cu microbuzele primăriei

Sprijin nesperat pentru zeci de localnici din comuna gorjeană Arcani. Oamenii au fost ajutați de primar și de asistentele comunitare să se programeze la vaccinul anti-Covid și vor fi duși la centrele de vaccinare cu microbuzele instituției. Pentru că locurile la programare sunt pe terminate și în Gorj, oamenii vor fi duși la Târgu-Cărbunești sau la Rovinari să se imunizeze.

Zeci de oameni din comuna Arcani își doreau să se vaccineze anti-Covid, dar nu au avut posibilitatea să intre pe internet ori să sune să se programeze așa că le-au sărit în ajutor autoritățile. Primarul și asistentele comunitare i-au anunțat pe doritori că vor fi ajutați să fie programați la vaccin și nu doar atât. Vor fi transportați cu microbuzele primăriei la centrele de vaccinare.

„A fost ceva nesperat pentru noi. Eu am 84 de ani. Cum aș fi reușit eu să mă programez? Medic nu e aproape, copiii nu îi am acasă, așa m-au ajutat doamnele asistente. M-au programat și o să merg la vaccin. Nu aș fi avut cu ce să mă duc. Nu avem autobuze, nu știu cât stăm acolo”, a spus o bătrână din localitate. „Pentru noi, este un gest nemaipomenit. Chiar ne doream să ne vaccinăm, dar nu aveam cum să ajungem la centre. Suntem bătrâni, bolnavi, nu ne permitem toți să fim puși pe drum ca să ne vaccinăm. Ne vaccinăm că poate așa ne mai lungim și noi zilele”, a spus o altă femeie din Arcani.

Asistentele comunitare le-au împărțit deja doritorilor programările la vaccin. „A fost complicat să intrăm pe platformă și mai greu am găsit locuri libere. La Târgu Jiu, nu am găsit nimic liber. Am făcut programări la Rovinari și la Târgu-Cărbunești. În două zile, am programat peste 100 de persoane”, a spus Elena Ungureanu, asistent comunitar în Arcani.

Primarul Daniel Coiculescu a explicat că mai mulți consilieri locali s-au oferit să doneze din indemnizații pentru ca primăria să nu cheltuiască nimic cu această acțiune. „Atât eu, cât și consilierii locali am decis să donăm bani, din indemnizații, ca să acoperim combustibilul. Vom face câte drumuri va fi nevoie. Vom merge la Rovinari, la Târgu-Cărbunești cu bătrânii. Era nevoie să ne implicăm. S-au oferit și șoferii să ne ajute fără să ceară ceva. Avem două microbuze ale primăriei și le vom folosi. Oamenii au fost foarte încântați când au auzit că au această posibilitate și vom continua să-i sprijinim”, a spus primarul comunei Arcani, Dan Coiculescu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: