Personal din clinici private, la centrele de vaccinare

Redeschiderea școlilor vine ca o lamă cu două tăișuri. Pe de o parte, toată lumea se bucură că elevii vor reveni în bănci după luni bune petrecute în fața calculatorului. Dar, pe de altă parte, autoritățile se tem că vor rămâne cu centrele de vaccinare goale. Motivul este că au luat atât mobilier medical, cât și personal din cabinetele școlare. Odată redeschise unitățile de învățământ, vor funcționa și cabinetele școlare care vor avea nevoie din nou de medici și asistenți.

O variantă gândită de autorități, ca să nu fie probleme, este să recruteze deja personal de rezervă din rândul medicilor de familie sau chiar de la diverse firme sau clinici private. Acestea sunt dispuse să ofere personal pentru centrele de vaccinare dacă actualii medici și asistenți care sunt implicați în campania de imunizare vor fi nevoiți să revină în cabinetele școlare.

Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, a vorbit despre soluții în acest caz: “Școlile vor începe în 8 februarie. În toate aceste centre, a fost delegat personalul din cabinetele școlare. Când se deschid școlile, tot acest personal va merge către școli. Noi aici trebuie să ne organizăm în această perioadă să aducem medici, asistenți să completeze locurile libere lăsate de personalul din zona școlilor. Vom face acest lucru. Avem intenția unui operator de servicii medicale privat care ne poate ajuta cu un număr destul de mare de asistenți și medici, care și-au oferit disponibilitatea. Încercăm să identificăm medici de familie prin Casa de Sănătate, precum și din alte surse. Încercăm să recrutăm încât să nu avem probleme cu personalul”.

“O să avem o mare problemă când vor fi redeschise școlile. Noi, la centrul de vaccinare, am luat cam tot ce se putea de acolo și am mutat în centru. Am luat paturi, birouri, scaune și personal din cabinetele școlare ca să aducem la centrul de vaccinare. Când va începe școala, trebuie să ducem totul înapoi și chiar nu am momentan nicio soluție”, a fost reacția primarului din Motru, Cosmin Morega.

Între timp, autoritățile speră ca dascălii sceptici să se programeze totuși la vaccinare ca să fie redus cât mai mult riscul de infectare în unitățile de învățământ. Momentan, procentul celor care vor să se imunizeze este destul de scăzut.  „La nivelul județului Gorj, cel mult 45% din totalul cadrelor didactice s-au înscris în etapa a doua. Sper ca aceștia, dar și medicii, să capete încredere și să crească procentul de vaccinare în etapa a doua”, a mai spus prefectul Cosmin Pistol, la Impact TV.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: